Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Václav Pešek je jmenován ředitelem Hlubočanských strojíren, ze kterých před léty odešel jako začínající konstruktér. Jeho situace není lehká. Řada starších spolupracovníků stále věří na starý tkalcovský stav, se kterým kdysi dobývali svět. Vašek však dobře ví, že stroj je zastaralý a těžko prodejný. Protože chce řešit situaci velkoryse, odmítá realizovat projekt, který je pouze zdokonalením starého stroje, a žádá od konstrukce, aby sestrojila zcela nový stroj, schopný konkurence v celém světě. Střetává se při tom s náměstkem Halířem a musí také přijmout demisi šéfkonstruktéra Heřmana... (TV JOJ)

(více)

Recenze (4)

790511 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se začíná dramatizovat na všech frontách. Zápletka s vývojem nového stroje a potažmo záchraně stagnující firmy by nemusela být vůbec špatná a na toto téma se dá natočit slušný film, nebo seriál. V tomto dílu dokonce občas i některé dialogy působí skoro až uvěřitelně. Jinak je zde ale jako obvykle spousta těžkopádného deklamování a soudruhování. A nezbytných dramatických nájezdů kamery na detail obličeje, s patřičným hudebním podkresem. Nevím, jak znělo stranické zadání pro výrobu tohoto seriálu, nicméně to zatím nevypadá jako nějaké propagandistické líčení vyspělého socialistického průmyslu. Neustále se zdůrazňuje zaostalost, těžkopádnost řízení a ani ty "stranické orgány", které v jiných podobných výtvorech řeší problémy, coby deus ex machina, se zde zatím moc nevytáhly. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsme v šestém díle a doposud jsme v seriálu oslavujícím technické profíky neviděli jediný stroj. I když děj dál jede poutavě a i dialogy jsou až na povinné soudruhování velmi zajímavé, nějak se mi nechce věřit, že by takový velký šéf jako Vašek Pešek postupoval při jmenování nového šéfa konstrukce takto. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama