Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já ten film viděl mnohokrát, protože mě prostě nějakým záhadným způsobem baví. Možná je to tím tropickým ostrovem, oblíbenými herci nebo já vlastně sarka nevím proč, ale koukám na to. Nicméně je to film neuvěřitelně špatný - jednotlivé scény jsou tam mizerně natočené a nenavazující, že příběh téměř ani nedrží pohromadě, scénář a chování postav často vůbec nedává smysl a herecké výkony jsou vyloženě ujeté, od všech zúčastněných, ačkoliv by to člověk do tak hvězdného obsazení vůbec neřekl. Jakoby to celé točil totálně zhulený štáb. Možná ano. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No to byla zoologická hadr...všechno v tomhle filmu je šíleně uspěchaný a neškodilo by mít to o půl hodiny déle (ale to jen v případě, že by to nebyla taková blbost) a díky krátké stopáži si k nikomu nestihnete vybudovat jakékoli sympatie nebo nenávist. Všichni Vám jsou ukradení včetně těch malých králíků, kterým zvířecí já Marka Dacascose trhá hlavy (poznal jsem Tě Daky) . Herců se sešlo kromě Marka dost máme tu Marlona a pak také třeba Lupina z Pottera, Batmana nebo Hellboye a je to úplně fuk, protože stejně se všichni chovají absolutně stupidně, asi aby zapadly do celkového blázince na ostrově. Za co teda dvě hvězdy? Já sám nevím asi jsem snědl moc cukroví, měl hezké vánoce a dostal bezva dárky, tak nechci být úplně zlej a nebo mě všichni ty magoři, co tam běhaj nakazili takže nadšeně dávám min hvězdu víc než bych měl. Na jednu kukuč to ještě jde, ale víc jak jednou to fakt nedám. Uvidíme jaké budou starší verze, hádám, že o dost lepší. ()

Reklama

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný snímek a zároveň již třetí verze slavného románu, tentokrát v režii hollywoodského rutinéra Johna Frankenheimera. Musím říct, že tahle verze mě, i přes veškeré své nedostatky, baví nejvíc. Masky byly velmi zajímavé, některé šílené i nechutné, Stan Winston se tady evidentně pěkně vyřádil. Triky občas trošku pokulhávají, ovšem to se dalo v klidu přežít. Co se týká poselství, tak film vysílá jasný signál a má určitou hodnotu. Herecké obsazení v čele s Marlonem Brandem, Valem Kilmerem či Ronem Perlmanem, nelze označit jinak, než jako hvězdné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)
  • David Thewlis po velmi špatných zážitcích z natáčení prohlásil, že hotový film nechce vidět a nezúčastnil se ani premiéry filmu. (FilmFan24)
  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)

Reklama

Reklama