Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

tron 

všechny recenze uživatele

„Videl som diabla. Vo svojom mikroskope. A spútal som ho.“ Keď som Ostrov Dr. Moreaua videl v kine, bolo to peklo, hovadskosť na entú a hodnotil som to ako jeden z najhorších hollywoodskych filmov desaťročia. V kine som si užil len prvú polhodinu (krásny tropický ostrov, živelný Val Kilmer, dominantný Brando, dokonalo odporné masky mutantov, atmosféra sa dá krájať). Potom sa to zvrhlo v peklo za 1*. Tak si to aspoň pamätám. Keď som mal ale o tomto filme písať retro pre Fandom.sk, pozrel som si ho ešte raz a zostal som v šoku, pretože sa mi to páčilo. Nielen prvých 30 minút. Celé! Jasné, evidentne sa dosť strihalo: vypadli dôležité scény (na konci sa Thewlis dojemne lúči s opičiakom, s ktorým ale predtým nemal skoro žiadne spoločné scény) a občas to stráca zmysel (lov na Hyenu vrcholiaci na pláži je zostrihaný tak, že som mal dojem, že ju chytili a potom som bol prekvapený, že nie). Ale inak proti tomu nemôžem nič namietať. Beriem, že je to kuriózne (šialená atmosféra, WTF scény, miestami nechutne prehrávajúci herci), ale zas treba uznať, že je to o bláznivom ostrove, kde ľudia zošaleli a začali robiť experimenty na ľudsko-zvieracích mutantoch, čiže je logické, že to nie je „normálna“ snímka. Kino Považan NMnV 1996 ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Dosti nezvládnutý počin z hlediska vývoje příběhu a naprostá scénáristická katastrofa s nesympatickými postavami a "jakože" morálním poselstvím o tom, že člověk se neliší od zvířat. Snímek obsahuje prvky akce / dobrodružství / hororu / sci-fi a romantiky, ovšem jejich kombinace je zásluhou nešikovné režie dosti křečovitá a sledování činí umorným, což zamrzí vzhledem k obstojnému technickému zpracování, které je oním důvodem, proč se k "Ostrovu Dr. Moreau" rád vracím. Lokace jsou zvoleny na výbornou a jejich krása je umocňena pěknou kamerou, též zvuk příjemný a masky tím nejlepším - zmutované bytosti vzbuzovaly nepříjemný pocit (porodní scéna byla i na mně hnus) a před prací maskérů smekám, snažili se jediní. Další zpracování / remake hádám už jen s odpudivými CGI humanoidy co? A jó vlastně, filmové "Cats" ()

Reklama

tenebrae86 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle hnusný remake nemůžu ani cítit. Uvažuju, co se asi při natáčení posralo, že tvůrci tak neskutečně zprznily tak perfektní příběh, jako je Ostrov Dr.Moreau. Na tomto filmu se nepovedlo zhola nic. Působí amatérsky a scénář je naprosto příšerný. Zvířata vypadají strašně, a to nemyslím v dobrém slova smyslu. Prostě, když se oběvilo některé znich na obrazovce, zmocnil se mě pocit znechucení. A to se ani raději nezmiňuji o jejich sexuálních orgijích a kulometných přestřelkách v druhé půlce filmu. Fuj, vrchol nevkusu. Jak jsem se již zmínil, filmaři to totálně posrali a potenciál skrytý na tajuplném ostrově zůstal nevyužit. Marlon Brando se otáčí v hrobě a já si spravím chuť stejnojmennou klasikou z let sedmdesátých, s Michaelem Yorkem v hlavní roli. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já ten film viděl mnohokrát, protože mě prostě nějakým záhadným způsobem baví. Možná je to tím tropickým ostrovem, oblíbenými herci nebo já vlastně sarka nevím proč, ale koukám na to. Nicméně je to film neuvěřitelně špatný - jednotlivé scény jsou tam mizerně natočené a nenavazující, že příběh téměř ani nedrží pohromadě, scénář a chování postav často vůbec nedává smysl a herecké výkony jsou vyloženě ujeté, od všech zúčastněných, ačkoliv by to člověk do tak hvězdného obsazení vůbec neřekl. Jakoby to celé točil totálně zhulený štáb. Možná ano. ()

Apophis odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou těšil, že se podívám na pěkný horor...a zase jsem se díval na komedii... Tento začátek píšu u komentářů v poslední době nějak moc často... Proboha to byla ale slátanina! Já se těšil (ovlivněn tátou, který to viděl s Michaelem Yorkem...) na pěkný snímek a místo toho jsem nevycházel z údivu! Celý film byl tak absurdní, že působil spíš komicky, než hororově... Ani Marlon Brando a Val Kilmer s touto kravinou nedokázali nic udělat! Celkově to celé bylo naprosto pomatené, přitažené za vlasy a ...už mi došly termíny (tedy ty co zde mohu uvést...)! Snad jedině ty masky za něco stály, ale i tak to bylo pitomé... A na konci tomu dali korunu tím rádoby výchovným poukázáním na "zvěř v nás", a že vlastně my jsme horší než ti z toho ostrova... Doufám, že mi nikdo nebude nadávat, že tu trošičku spoileruju, jelikož u tohoto "filmu" by to snad nikomu vadit nemělo... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)
  • Malý pomocník, ktorý je takmer v každej scéne spolu s Marlonom Brandom, pôvodne vôbec nemal na pľaci dostať toľko priestoru. Trpasličí mal byť iba jeden z mnohých mutantov na ostrove, no Marlon Brando si ho natoľko zamiloval, že trval na tom, aby sa prepísal scenár a mohol s ním byť v každej scéne. (tXtX)
  • Postavu Edwarda Douglesa si mal zahrať aj Val Kilmer. Nakoniec si radšej vypýtal rolu Montgomeryho (toho mal pôvodne hrať James Woods), pretože chcel na pľaci stráviť čo najmenej času. (tXtX)

Reklama

Reklama