Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký podíl měl na této „podivnosti“ druhý režisér R.S., ale John Frankenheimer už mnohokrát dokázal, že má všech pět pohromadě. Já si to o sobě myslím také (někdy) a přesto mě tenhle film fascinuje, jako had v teráriu!! Marlon Brando si v pozdějším hereckém věku úplně bahnil v převlékacích rolích a jako Dr.Moreau byl vskutku odporný. Tento remake mi prostě zraje a přestože bych s ním při prvním shlédnutí mrštil bez rozmýšlení do odpadu, dnes si myslím, že to není ani béčko, ale pestrá a výpravná umělecká výpověď a vize klasické předlohy. Anebo je tu ještě jedna možnost: Že jsem blbej buď já nebo režisér!!! :-) ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

byl jsem na tom v kině a do teď si pamatuju úvodní titulky - ty jsou opravdu hodně efektní !! a rozhodně to není odpad, znám mnohem víc filmů, které mají vyšší hodnocení a patří do odpadu spíš než tohle... je pravda, že neznám pův. verzi, ale některé příspěvky zde mi přijdou trošku mimo - nebo jejich autoři pouze použili ctr+c & ctrl+v - asi až do 3/4 jsem to vydržel sledovat skoro bez dechu, pak už mě to tak nebralo, ale Marlon Brando jako úchylný genetik a filantrop/zoofil :-) a Val Kilmer jako jeho cynický podřízený, to byla dobrá kombinace... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde si Marlon Brando udělal mega prdel ze všech svejch uctívačů. Ale stejně je to divný, s malinko větší porcí péče by z Ostrova mohla bejt zábavná blbina. Děj je ale tak řiďoučkej a zoufale nudnej, že to bohužel nejde. K highlightům ovšem patří - bíle namalovanej Brando v noční košili a v klobouku, bíle namalovanej Kilmer v košili (bez klobouku), pár nechutnejch mutantů - a zřejmě jeden z nich byl Ron Perlman a ještě odpornější malej scvrklík, kterýho se mi nepodařilo identifikovat ani jako člověka ani jako zvíře. Jinak je to fakt blbost, a to ten druh blbosti, kterej není ani moc zajímavej. Snad kromě poslední scény, která vypadala celkem inteligentně, o to víc kontrastovala se zbytkem filmu... A tohle že režíroval Frankenheimer? Tvůrce mého milovaného Ronina? ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

V časoch ZŠ môj najväčší omyl, ktorého som sa kedy dopustil vo videopožičovni. Marlon Brando pre mňa nebol nikto. Maximálne som si ho extrémnou náhodou mohol vybaviť ako otca Supermana. Val Kilmer bol Batman, takže tam zrejme vznikol ten hlavný popud vraziť VHS-ku do prehrávača. Nudné, divné, škaredé. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

David Thewlis byl opravdu hrozný - ale film ne! A je to velá škoda, protože s daným potenciálem to mohl být výborný film. Jenom někde uklouzl scénář a režijně se to prostě jaksi nepovedlo. K odpadu to však má asi tak daleko, jako "S tebou mě baví svět" k nejlepší české komedii. Každopádně většina zde čtených hodnocení je zážitkem. Připadají mi trochu směšní novoprímoví troubové, co si to někde sjeli v týví nebo na videu s blbým českým dabingem a protože se nedočkali očekávaného, piští... :-) Tak odhoďte mindry a dívejte se víc na to, jaké filmy opravdu jsou a ne jaké jste je chtěli mít... ;-) On ten předchozí - tošku romantičtější - film s Michaelem Yorkem taky nebyl žádný zázrak. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)
  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Marlon Brando sa odmietal učiť naspamäť texty, v uchu nosil zamaskované nasluchátko a človek zo štábu mu našepkával, čo má hovoriť. (tXtX)

Reklama

Reklama