Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Falko 

všechny recenze uživatele

Po tom, ako som sa 2 x nasmial pri komedii RYBA MENOM WANDA (1988) som necakal, ze ma tato komedia s rovnakou trojicou hercov az tak sklame. No dobre, na niektorich scenach to uslo, ale inac to bolo obrovske sklamanie. Zrejme to mal na svedomi scenar, za ktory herci nemozu, alebo aj iny reziser, kedze Wandu natocil Charles Crichton spolu s Johnom Cleesom. Proste cakal som na nieco dobre a zrazu bol zaver filmu. Mozno si Divoka stvoreni budem musiet niekedy zopakovat, kedze na CSFD ma prekvapivo az 71% a aj nemecka Cinema mu dala vysoke hodnotenie... 08.10.2010 _______ John Cleese - (Rollo Lee) +++ Jamie Lee Curtis - (Willa Weston) +++ Kevin Kline - (Vince McCain / Rod McCain) +++ Robert Lindsay - (Sydney Lotterby) +++ Michael Palin - (Adrian ´Bugsy` Malone) +++ Ronnie Corbett - (Reggie Sea Lions) +++ Produkcia: John Cleese +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ Nemecka Cinema - 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cleese, Palin, Curtis, Kline -- ani jeden z nich mě nezklamal. Divoká stvoření jsou sice úplně jiná než Wanda, ale určitě nemůžu říct, že by byla horší. John Cleese i Michael Palin jsou dokonalí, Kevin Kline se mi víc líbí v roli nafrněného otce (perfektní je ale i v roli syna v roli otce) a Jamie Lee Curtis je, pravda, hlavně na ozdobu (Ale jakou!). Čtyři a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru za počet scének, při kterých jsem se po dlouhé době smál opravdu, opravdu nahlas (krocení zvířátek židlí).__P.S. A hraje k tomu Jerry Goldsmith, tak co víc chtít? ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina je sympatická komedie, která se tváří, že se v ní nic "divokého" dít nebude. Omyl! Druhá polovina naprosto otočila, a to, co v ní tvůrci předvádějí, je neskutečný nářez! Nejvíc se rozhodně vyřádil Kevin Kline, ale naprosto geniální jsou tu samozřejmě i John Cleese a Jamie, která je navrch ještě tradičně sexy. Naprosto boží krásně ujetá geniální komedie s fantastickým obsazením a originálním prostředím (co si budem) v mých očích naprosto předčila taktéž skvělou Wandu, ale tohle je prostě úplně jiný level humoru. Paráda! 85 %. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia Ryba jménem Wanda poskytla takmer celé herecké obsadenie. Bohužiaľ poskytla aj svoju úroveň zábavy. Najlepšia je na tom tá základná myšlienka. Je treba prerobiť ZOO ku komerčnému úspechu za pomoci nebezpečných zvierat, alebo teda skôr za pomoci zvierat prerobených na zabijákov. Väčšina času však vyznie do nevtipna. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno