Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

PALINO 

všechny recenze uživatele

FIERCE CREATURES je v dobrom zmysle slova poriadna ptákovina, ktorá je ale miestami celkom vtipná. Film obsahuje niekoľko scén, ktoré balancujú na hranici trápnosti, ale najmä zásluhou hercov sa nimi nakoniec nestávajú. Najvtipnejší je John Cleese, ktorý si svoju postavu s chuťou užil a vtipný je i Kevin Kline vo svojej dvojúlohe (hlavne ako starý McCain). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let u policie to není jen mlátit lidi pinďourama do hlavy." Bývalý policista a výkonný erotoman Rollo Lee má zkrátka skvělou kvalifikaci pro funkci ředitele, takže chce mít v ZOO nejen dravé krokodýly, tygry či medvědy, ale také žirafy, králíky či morčata. Já tomu říkám vynikající podnikatelský plán, při jehož realizaci jsem se velice dobře pobavil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Cleese ... napsal ho eště s ňákym nuzákem, který není důležitý a nebyl ani člen Monty Pythonů :) Mnoho stížností, že je to akorat vyvařený produkt FISH CALLED WANDA, je pro mne záhadou. Vlastně jsem si to užil víc jak WANDU. Několik referencí na minulý díl dokonale zakomponovaných do příběhu, pak várka černého humoru a slovních hříček jen potvrdily genialitu Johna Cleese. 80% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to na mě bude asi příliš divoké a bláznivé, ovšem pak jsem se začala smát a přestala přemýšlet.. Prostě jsem se nechala unést, bavilo mě sledovat tuhle partu nadšenců a jejich houževnatý boj o záchranu zoologické zahrady.. Pochvalu ode mne si vysloužil výborný John Cleese a sympatická Jamie Lee Curtisová, tihle dva mě spolehlivě odbourali.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)
  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama