Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý film o muži, který až ve chvíli, kdy zjistil, že se blíží jeho konec, začal žít smysluplně. Byl to pěkný lidský příběh, který naštěstí příliš neždímal dojetí z té situace, film se spíš soustředil na přeměnu Georgova mírně řečeno problematického syna. Že by to bylo právě humorné, to mi nepřišlo, přesto mě film bavil. Kevin Kline i Kristin Scott Thomas příjemně překvapili svým výborným hereckým výkonem. Snad jen ten konec mi přišel přitažený za vlasy, škoda, že nebyl zvolen nějaký uměřenější závěr. 70% ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Když je hlavnímu hrdinovi diagnostikována rakovina, bere si do opatrovnictví svého nesnášenlivého dospívajícího syna, který smysl života vidí pouze v nicnedělání a prostituci, popřípadě v tom, jak se vyhnout svým rodičům a především právě otci. Trošku klišoidní námět, ale vcelku průměrně přenesený na filmové plátno.Kevin Kline se mi v úloze umírajícího otce docela líbil. Zasloužené tři průměrné hvězdy pro toto rodinné drama. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Utiram nudli a stiram slzu. Hluboke myslenky vas provadeji celym dejem. Zvlastni, ze lide zmeni svuj zivot, az ve chvili, kdy zjisti, ze umiraji. I tak to stoji za to se o snahu se zmenit alespon pokusit. Tri mesice neni moc casu a Kevin to zvladl neprekonatelne. Nadherna podivana plna emoci a nadeje ve zmenu. Obdivuji prostredi a krajinu kolem domu. Ten utes je nadherny. Takze nejen dej a cely film, ale dalsim velkym poutacem je nadherne prostredi, ktere vas provazi celym snimkem od zacatku az do konce. Nemuzu jinak nez za pet, dockala jsem se totiz vseho, co by drama melo obsahovat. Jen je to rozhodne spatne zarazeny film, komedie to rozhodne neni. Ian byl jako vzdy okouzlujici, ikdyz byl jeste zajickem :) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, srdceryvný příběh o muži, který by ještě rád postavil svůj vlastní dům než zemře. A něco po sobě zanechal…. Dům života jsem viděl asi třikrát a pokaždé u mě vyvolá jisté emoce a donutí mě přemýšlet. Líbí se mi, jak film pohlíží na život, smrt a vztahy.... Jediné nad čím se vždy pozastavuji je to, kam se poděly trosky domu, když v následující scéně už stály hotové základy;hold zázraky se dějí... ()

1945 

všechny recenze uživatele

Csfd se nemá vždy věřit... Tento film jsem shlédl podle 76% hodnocení... A vzešlo z toho absolutní zknechucení: extrémně zdlouhavými 125 minutami, ve kterých jen teče depresivní děj, který ani v jednom okamžiku nemá charakter KOMEDIE!!! Nechápu proč je v profilu tohoto filmu lomítko s komedií... Správně by tam mělo být jen drama. Celé toto dílo se snaží ubohým způsobem hrát na city a přitom obsahuje několik podstatných chyb v chování postav: např.: proměna Monreova zkaženého syna na slušňáka během pár minut je opravdu trapná... režisér to raději zakamufloval sálodlouhýmy kecy... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Video George (Kevin Kline) a malého Sama (Hayden Christensen), jak si hrají si ve vlnách, bylo natočeno manželkou Kevina Klinea Pheobe Cates. Natáčela tehdy Kevina a jejich syna Owena na pláži v Bermudách. (Verka13)

Reklama

Reklama