Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Přehnaně dojemné drama o tom, jak se dá snadno a rychle: zbourat dům, postavit dům, zničit vztah, obnovit vztah, najít spousta dobrovolných pomocníků, změnit sexuální orientace, vyřešit drogový problém, skočit do cizí postele atd. atd. Přes všechno tohle posmívání jsem ale díky šikovnosti režiséra i herců bez problémů vydržel se zájmem sledovat vše až do očekávaného konce. 65%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o smrti. Ano.. o smrti a touze tu po sobě něco zanechat. Perfektní Kevin Kline v roli architekta, který zjistí, že umírá. Film mně naprosto zasáhl. Je natočen pravda trochu utahaně, ale o to víc je do něj vloženo hlubokých myšlenek. Uvědomění si, že za celý život nic nedokázal a tak se snaží vše napravit za poslední tři měsíce, které mu zbývají. Ano, je to krásné, smutné.. tak trochu klišé, ale romanticky předhozené divákovi. Nevím, čím bych tenhle film vylepšil, ale i tak byl velmi pěkný. 85% ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Utiram nudli a stiram slzu. Hluboke myslenky vas provadeji celym dejem. Zvlastni, ze lide zmeni svuj zivot, az ve chvili, kdy zjisti, ze umiraji. I tak to stoji za to se o snahu se zmenit alespon pokusit. Tri mesice neni moc casu a Kevin to zvladl neprekonatelne. Nadherna podivana plna emoci a nadeje ve zmenu. Obdivuji prostredi a krajinu kolem domu. Ten utes je nadherny. Takze nejen dej a cely film, ale dalsim velkym poutacem je nadherne prostredi, ktere vas provazi celym snimkem od zacatku az do konce. Nemuzu jinak nez za pet, dockala jsem se totiz vseho, co by drama melo obsahovat. Jen je to rozhodne spatne zarazeny film, komedie to rozhodne neni. Ian byl jako vzdy okouzlujici, ikdyz byl jeste zajickem :) ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že i s klišovytým příběhem se dají dokázat divy. Tleskám režii a scénáristovi, dialogy jsou svěží, odvážné a hlavně neokoukané, herci hrajou na jedničku, hlavně Kevin Kline je nehorázně sympatickej chlápek a Jena s Haydenem za ním ani trochu nezaostávají. Vztahy sousedů se sousedy jsou zajímavě a často vtipně propleteny a díky šikovným kličkám nikdy neni překročena hranice patosu. Tenhle dům stoprocentně brzo navštívím znovu. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zaujme snad všechny. Hayden Christensen si tu střihnul problémového studenta, kterého zahrál velmi přesvědčivě a nominaci na Zlatý globus si zasloužil jen škoda, že ho nedostal. Ocenit musím i ostatní herce jelikož jsem film viděl s titulkami a ne v dabované podobě což bych asi nesnesl. U filmu jsem se ani minutku nenudil a opravdu ho mohu doporučit! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Video George (Kevin Kline) a malého Sama (Hayden Christensen), jak si hrají si ve vlnách, bylo natočeno manželkou Kevina Klinea Pheobe Cates. Natáčela tehdy Kevina a jejich syna Owena na pláži v Bermudách. (Verka13)
  • William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou. (Verka13)

Reklama

Reklama