Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V původním scénáři měla být ve scéně v autě použita píseň od Guster "All the Way up to Heaven", ale nakonec byla použita píseň "Rainy Day". (Verka13)
  • Lindsay Lohan, které bylo v době natáčené 14 let, byla zvažována pro roli Alyssy. Filmaři byli Lohan ohromeni, ale nakonec obsadili Jenu Malone z důvodu, že chtějí někoho trochu staršího. (Verka13)
  • William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou. (Verka13)
  • Scenárista Mark Andrus je fanouškem kapely Guster, pojmenoval proto psa ve filmu po kapele a další dvě postavy Ryana (Scotty Leavenworth) a Adam (Mike Weinberg) po členech kapely. Dvě písně od skupiny Guster jsou uvedeny ve filmu. (Verka13)
  • Video George (Kevin Kline) a malého Sama (Hayden Christensen), jak si hrají si ve vlnách, bylo natočeno manželkou Kevina Klinea Pheobe Cates. Natáčela tehdy Kevina a jejich syna Owena na pláži v Bermudách. (Verka13)

Reklama

Reklama