Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (77)

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Hele sračka to rozhodně není. Největší problémem seriálu je asi ta rozkolísanost jednotlivých epizod, kdy po prvních třech dost dobrých epizodách přišli dvě totálně nudné epky. Sice potom zase následovala jedna vcelku dobrá epizoda, ale potom zase přišla jedna naprosto katastrofická epizoda. A co se týče posledních třech epek, tak osmá byla ok, devátá byla průměrná a desátá byla hodně dobrá. A to samý můžu říct i o příběhu a postavách, které mě v jednu chvíli celkem bavili a ve druhou mě totálně iritovali. Naopak největší předností seriálu je ta velkolepost, kde obzvlášť scény s Godzillou berou dech. Obě časové linie se dobře propojují, soundtrack je dost dobrý a řemeslně ten seriál funguje na jedničku. Seriál by zřejmě potřeboval zkrátit minimálně o dvě epizody, postavy a příběh sem tam nefungujou, ale vlastně mi to celkově přišlo průměrný. P.s.: Kurt Russell je pořád neuvěřitelný frajer. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že Monarch pojede ve dvou časových rovinách, kdy ta první bude přímo navazovat na Skull Island a ta druhá bude zasazená mezi první a druhou Godzillu. Postupem času nicméně přebere otěže novější linka a i když mi vůbec nevadilo že se příběh zaměřuje na postavy a monstra tu slouží jen jako velkolepá, avšak chvilková atrakce (probuzení Godzilly je tady asi nejpůsobivější scéna), tak nakonec té vaty je strašně moc. Hlavně ve druhé polovině, která má velké problémy s tempem a často přešlapuje na místě je to strašně znát. Vyloženě průšvih to není, ale jak už tu padlo, kdyby se celá série sestříhala do dvou hodin, vůbec nic by se nestalo…60% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Seriálová exkurze do světa Godzilly a spol. má dobrý rozjezd a ještě lepší dojezd s otevřenými vrátky pro další sezónu, nicméně celý projekt sráží pět šest prostředních epizod, které by se daly v pohodě sloučit do jednoho či dvou dílů, aniž by tím seriál po příběhové rovině nějak utrpěl. Kvalita filmových Godzill z posledních let není nijak závratná, nicméně snímky i přes klišé plkání obsahovaly hodně akce - to se však nedalo říct o některých epizodách Odkazu monster, v nichž se až moc mluvilo a bezcílně létalo sem a tam, aniž by se nějak výrazně posouval a obohacoval děj a svět titánů. Líbila se mi linie s časovými skoky a je škoda, že se rozjela až téměř v závěru série. Osobně jsem měl problém s obsazením některých postav, což je ale můj subjektivní problém - nicméně mi to celkem kazilo dojem. I přes ta negativa jsem však zvědavý, jakým směrem se tvůrci rozhodnou kráčet dál - dostane-li tedy projekt zelenou. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál asi vzbuzuje dost emocí a všechny ostatní emoce ze svého pohledu chápu, ať už nalevo i napravo. Jenže mě zároveň bavilo celý to vyznění. Je to o postavách. Je to o Monarchu. V těhle ohledech seriál splnil veškeré moje očekávání. Přestože uznávám (pohledem zpět) že moje hodnocení by asi bylo trochu jiné, pokud by byl Monach venku celý najednou. Ale ve výsledku to byl fajn seriál, který se nemá za co stydět. Stejně jako já, když sem tohle píšu. Tak snad pa u druhý série  :) 85% :) ()

matt6 

všechny recenze uživatele

Typický príklad zbytočného seriálu, ktorý je len vsuvka do monsterversa Godzilla x Kong. Veľmi obstojne by toto dielo fungovalo, keby namiesto 10-dielnej série dostaneme max 2 hodinový film. Nedokážem odpustiť uťahanosť niektorých dielov, ktoré sú umelo naťahované kvôli predĺženiu stopáže. Pri bežnej filmovej dĺžke by bol dej svižný, plný zvratov a patrične dobrodružný v štýle Lovcov pokladov a prepojenie s ďalšími filmami by pôsobilo oveľa kompaktnejšie. Nebolo by potrebné ani väčšie množstvo monštier, pokojne aj menej. Vo výsledku som viac menej spokojný, keďže posledné 2 časti boli pomerne svižné, konečne sa vysvetlili viaceré otázky a to nekonečné pátranie malo svoju pointu. Navnadenie na filmové pokračovanie sa teda koná a vďaka rozpracovaniu tohto univerza ma donútilo čo to odpustiť aj prvému stretu Godzilly s Kongom. Obávam sa, že to bude pokračovať ešte viac dolu vodou, ale verím v opak. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • Hlavní natáčení začalo v červenci 2022 a probíhalo převážně v kanadské provincii Britská Kolumbie (město Vancouver). V srpnu téhož roku štáb na dva týdny zavítal i do Japonska. (fiLLthe3DD)
  • V epizodě vidíme události z filmu Godzilla (2014), tentokrát však z perspektivy hlavní postavy Cate Rand (Anna Sawai). (NiWi)

Reklama

Reklama