Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (599)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rvačky, bašta a možná něco intimnějšího. To první ujde. Aby ne, za 200 míčů. To druhé se pro diváky očekávající zábavný monster film, co nesjel z pásu sériové výroby a disponuje alespoň špetkou scénáristické invence, vůbec neservíruje. To třetí ale nechybí. Warneři s ochotným Doughertym vyjebali s těmi, co očekávali alespoň nějakou tvůrčí návaznost na svébytné pojetí Edwardse. Zatímco najít něco pozitivního je stejně obtížné, jako uplést z krků Ghidoraha vánočku, negativ jsou mraky. Vypíchl bych, že postavy nedisponují ani charismatem žížal, co sbíral u Emmericha Broderick. Jediný, kdo se k tomu prostřednictvím atomového seppuku postavil se ctí, je Ken Watanabe.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Millie a jej paradoxne úplne zbytočná postava, vytvorená len z toho dôvodu, že to dievča je momentálne v kurze, si to celé kradne pre seba, a rozžiari každú zmnoha scén, v ktorých sa ako hlavná postava (?) objaví. Mne ako fanúšikovi to robilo dve hodiny radosť, aj napriek tomu, jak hlúpy ten film miestami je. Značne slabšie ako predošlá Godzilla, aj ako Kong, ale ako hovorím, je tam Millie s jej trademarkmi. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celé Monster univerzum začíná vypadat jako hodně těžký průser, který je čím dál těžší financovat. Největší problém spatřuji v tom, že nevznikají kvalitní filmy. První Godzilla byla docela fajn, ale lidi si stěžovali že se dlouho čeká na nějakou pořádnou bitku. Kong Skull Island dodal fajn akci a hlavně skvělé herce. Jenže pak přišla druhá Godzilla a ta nám nedodala ve své podstatě vůbec nic. Postavy jsou na pecku mezi oči od samého počátku, všechny bych je nechal nemilosrdně sežrat. Akci jsem čekal mnohem zajímavější. Z upoutávek jsem cítil napětí, které se ve výsledku jaksi rozplizlo. Výsledkem je přeplácaná nezajímavá patlanina, která dokáže maximálně ohromit menší děti. Opravdu se nejedná o dobrý film. 40% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ty jo mě to nebavilo. Jako že strašně strašně strašně moc. Na druhé Godzille je vidět, že stála hodně peněz a samotné bitky monster jsou celkem fajn, minimálně ta finální, kde se chytře pracuje s měřítkem a střídají se velkolepé záběry na dva soupeřící titány s akcí s lidskými hrdiny pobíhajícími u jejich nohou. Ale to je vlastně všechno. Nová Godzilla má asi patnáct lidských postav, avšak najít mezi nimi jedinou, která by byla alespoň trošku zajímavá nebo sympatická, byl úkol nad moje síly. Pár hodin po projekci si vlastně pamatuju jména asi dvou hrdinů. Potíž je v tom, že i přes veškeré deklamování a jisté pokusy pojmout Godzillu II trošku jinak to je nakonec do velké míry právě o těch lidských hrdinech, kteří ovšem svou tupostí, plochostí a absolutní neochotou brát se alespoň trošku s nadhledem (je to film, v němž se rve obří ještěr s ještě větším trojhlavým drakem sakra!) zprvu nudí, aby pak začali být vlastně jen otravní. Velkolepost a elegance, kterou slibovaly upoutávky, tu nakonec není a ačkoliv se na bitky kouká dobře, ten zbytek se fakt nepovedl. Popravdě o další film pojatý tímhle způsobem už jako divák doopravdy nemám zájem. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

History shows again and again how nature points out the folly of man. Godzilla II dokazuje, že MonsterVerse je tím vůbec nejlepším pozápadněním východního díla. Američani všechno racionalizují a tentokrát to paradoxně je jen ku prospěchu celého univerza. Godzilla Garetha Edwardse byla atmosférickou žánrovkou postavenou mimo klasické stereotypy, co skládala poctu primárně Hondově filmu z roku 1954 a monster filmům obecně. A jako taková funguje v rámci MonsterVerse na chlup stejně, jako první Godzilla vůči svým následovníkům z původní série. Oproti ní je totiž pokračování Michaela Dougherty epický love letter plný akce a dech beroucích monster bitev. King of the Monsters vzdává hold celému Toho kánonu ve všech jeho aspektech a divoce rozkopává vrátka sdíleného vesmíru dokořán. Dougherty si je moc dobře vědom, v čem spočívá kouzlo kaijû žánru a stejně tak dobře ví, čeho si na něm fanoušci nejvíc cení. Na jeho filmu je to zatraceně znát. A že je určený primárně fanouškům z něj automaticky nedělá film špatný. Dougherty prostě promění ve zlato, na co šáhne. A to pomrkávání na konkrétní G-filmy nebo třeba Carpenterovu Věc je prostě boží. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • Americká armáda se pokouší usmrtit Godzillu i Ghidoraha nově sestrojenou superzbraní s názvem Oxygen destroyer. Stejné jméno neslo také zařízení, které způsobilo smrt prvního Godzilly ve filmu z roku 1954. Silueta tohoto původního Oxygen destroyeru je ve filmu dokonce vidět na monitoru, který zobrazuje vnitřní konstrukci zbraně. (Israha)
  • Křestní jméno postavy doktora Serizawy (kterého hraje Ken Watanabe), zní Ishiro. Tento japonský vědec tedy nese křestní jméno režiséra prvního filmu o Godzillovi, a příjmení postavy, která v onom filmu titulní monstrum nakonec přemohla. (Israha)
  • Po závěrečných titulcích se objeví ještě jedna scéna. (ČSFD)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama