Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (77)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak jak se dalo čekat, tak trailery klasicky klamali tělem a vesměs všechny záběry a bitky monster jsme viděli už v nich a zbytek se jede klasická vztahovka, která je místy bohužel až nesnesitelná, a obzvláště první dva díly hodně hraničí s tím, že budete mít chuť s tím přestat. V druhé půlce se to naštěstí trochu rozjede. Tvůrci pochopitelně odškrtávají jedno béčkové klišé za druhým, ale aspoň to začíná vypadat, že pro celý ten svět bude mít seriál docela solidní význam, pokud teda tvůrci dokážou udržet myšlenku napříč díly. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

První a poslední díl nejlepší a to jsou navíc takové průměrné, hlavně díky výskytu Godzilly na chvilku, jinak ji čekejte celkově okolo 5 min čistého času v ostatních epizodách. Zde bohužel Apple šlápl vedle skoro se vším - hlavně scénář a casting moderní trojky, která je nesympatická, otravná a chová se naprosto nelogicky. Také je to celé hrozně natahované, měli udělat max tak 6 epizod a aspoň by byl rozpočet na více monster namísto těch nudných scén o ničem. Jediní charismatičtí herci jsou ve flashbacku a trochu Kurt. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Monarch: Odkaz monster je takové načančané, velké nic. Seriál sliboval spoustu monster a jedním z lákadel byla i samotná Godzilla. Bohužel slibované nepřichází a přestože jsem tvůrcům to neustálé napínání "teď něco přijde" tak první tři díly žral, zjistil jsem, že nepřijde nic. Monarch je předražené a hnusně vypadající putování, několika nesympatických lidí, v různých časových rovinách, které nedokáže zaujmout tak, jak by mohlo a v první půlce se řeší rodinné vztahy a to, koho má raději táta a když už přijde nějaká akce, je až překvapivě bídná a na úrovni těch horších Marvelovek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Apple TV na tomto seriálu stavěla svojí grafiku posledních několik měsíců. Asi si mysleli, že blockbusterovým námětem dokáží zaujmout masy. Jenže to by ten blockbusterový námět museli taky dobře natočit. A to už se úplně tak nepovedlo. Přitom lék je jednoznačný. Kdyby příběh byl víc o vyprávění historie Monarchu a o příšerách z jiné dimenze, bylo by to zábavnější. Jenže někdy v polovině seriálu jsou díly, kde se hodně mluví, řeší se přesně ty témata (LGBT), která v amerických příbězích slyšet nechcete, byť nám je tam Američani pořád vnucují a do toho, když už se nějaká příšera objeví, vypadá naprosto příšerně. Na dnešní poměry. Je tedy vlastně úplně jedno, že tu tvůrci hezky vymysleli spojení Kurta Russella a jeho syna Wyatta, když všechno ostatní tu šlo do kytek. Škoda. Mohlo to být vědomě zábavné akční béčko, ale takhle je to jenom nuda a opruz. Těch pár dílů to těžko zachrání, byť poslední díl byl hezký. Jenže na poslední díl se nehraje. Sám se spíš divím, že jsem tu do konce vůbec dojel. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Hele sračka to rozhodně není. Největší problémem seriálu je asi ta rozkolísanost jednotlivých epizod, kdy po prvních třech dost dobrých epizodách přišli dvě totálně nudné epky. Sice potom zase následovala jedna vcelku dobrá epizoda, ale potom zase přišla jedna naprosto katastrofická epizoda. A co se týče posledních třech epek, tak osmá byla ok, devátá byla průměrná a desátá byla hodně dobrá. A to samý můžu říct i o příběhu a postavách, které mě v jednu chvíli celkem bavili a ve druhou mě totálně iritovali. Naopak největší předností seriálu je ta velkolepost, kde obzvlášť scény s Godzillou berou dech. Obě časové linie se dobře propojují, soundtrack je dost dobrý a řemeslně ten seriál funguje na jedničku. Seriál by zřejmě potřeboval zkrátit minimálně o dvě epizody, postavy a příběh sem tam nefungujou, ale vlastně mi to celkově přišlo průměrný. P.s.: Kurt Russell je pořád neuvěřitelný frajer. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • Titán v této epizodě, zvaný Iónský drak, je založen na bájném stvoření zvaném Minokawa, což je podle filipínských legend ohromný pták, jenž je schopen zastínit Slunce (čímž se vysvětlovalo zatmění slunce). Nejčastěji se tento tvor objevuje v legendách kmene Bagobo. (NiWi)
  • V čase 14:12 můžeme nahlédnou do bytu Kentara Randy (Ren Watabe). Jde o odkaz na budovu Nakagin Capsule Tower. Je to unikátní dílo navržené architektem Kisho Kurokawou. Budova je složená ze 140 betonových kapslí s kruhovým oknem. Každá kapsle o 10² má vlastní koupelnu, televizor Sony Trinitron, magnetofonový přehrávač a telefon s otočným číselníkem. V roce 2022 byla budova rozebrána cca po 50 letech a 23 betonových kapslí bylo zachováno pro budoucí generace. (DJMaroko)
  • Výkonný producent a showrunner Matt Fraction prozradil, že hmyzoidní monstra z této epizody byly vytvořené záměrně, aby lidem připomněli, že ne všechny monstra musí být přes 100 metrů vysoká. (NiWi)

Reklama

Reklama