Reklama

Reklama

Vindicta

Trailer

Obsahy(1)

Když město terorizuje sadistický sériový vrah, zkušený detektiv a nově přijatý záchranář zjistí, že klíčem k zastavení krveprolití je odhalení pravdy o jejich vlastní strašidelné minulosti. (mokelembembe)

Recenze (16)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Má to tempo, nějakou tu krev a spáleniny a hlavní hrdinka je sakra sympatická. A to by vlastně u podobných béček mělo stačit a vlastně i stačilo. Ale nemůžu si odpustit napsat, že to bylo strašně blbý. Hlavně vyšetřující policista byl neskutečné pako a idiot navrch. Hlavní padouch měl sice fajn masku, ale pořád to byl člověk, takže nad tím, co všechno dokázal přežít, zůstával rozum stát. A logickýxh lapsech a drobných náhodách ani nemluvě. Ale na druhou stranu všechny ty hovadiny působily tak nějak mile a celý film je natočen s takovým nadšením, že se za ty chyby na režiséra ani nemůžu zlobit. 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Je pekné vidieť, že takýto malý hororík dokáže mať čo sa týka boja za sociálnu spravodlivosť väčšiu výpovednú hodnotu ako napríklad Blumove nezmysly plné vlajoček a trápnych dialógov. Zo začiatku pôsobí Vindicta trochu rozhádzane, ale keď do seba začne všetko zapadať, začne to pekne fungovať. Final girl je velmi príjemná, vraždy sú rôznorodé, vrah má zmysluplnú motiváciu a aj už spomínaný sociálny kontext podla mňa funguje ideálne, takže tu snáď vytknem len to, že sa to na slasher miestami berie až príliš vážne a nezaškodilo by, keby sa tvorcovia trochu krotili, pretože určite nemali v pláne ísť s tým do kín. Celkovo som ale velmi spokojný, pričom si myslím, že s vyšším rozpočtom by išlo hore aj moje hodnotenie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Béčková lapačka sériového vraha, ktorá je miestami tak hlúpa, že by sa zato nehanbila ani Veronika. Lenže tak či onak to svoje čaro má a Ja mám na takéto námety proste slabosť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nenáročný slasher přesně v duchu osmdesátek ale v současném looku. Maskovaný vrah využívá chytře nespokojené spodiny přesně tak, jak to umí leckterý politik, a mstí se za zločin, co na něm byl spáchán. A zřejmě by měl i sympatie diváka, kdyby ovšem zůstal u oprávněné pomsty. Jenže šel dál, a tak se z něj stal jen ubohý vrah. Konec dostával stále více a více nádech klasických hororů typu Halloween či Pátek třináctého, což je možná trochu škoda, jelikož do té doby se držel v realistickém duchu. Nakonec je z toho příjemný a rychlý, tedy kromě té psychopauzy a keců o životě, vyvražďovák na deštivý podvečer, jako je ten dnešní. Přirozeně nic pro intelektuály a náročné diváctvo, které, nevím, co by mělo asi tak očekávat. Za mě spokojenost a milovníkům Bergmana a spol. doporučuji vynechat, aby to tu zbytečně nezanesli odpady. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat ale v letošním roce kdy je to na kvalitní horory opravdu bída jde o další z těch chvalitebnějších hororovejch počinů, kterej si určitě pozornost zaslouží. Samozřejmě příběh nikterak originální není. Neobejde se to bez spousty nelogičností, chyb a hororových klišé ale má to v celku spád, sympatickou(né tupou) hlavní hrdinku a normální stopáž. Takže za mě takovej neurážející průměr. 3hvězdy...CARPE...FUCKING...DIEM... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Slasher, z prostředí IZS, odehrávající se v ulicích Seattlu, kde právě zuří pouliční nepokoje. Vrah má originální masku biblického Davida a potěší celkem podařený mordy (top scény - useknutá hlava a černoch v sanitce), ale jinak těch hovadin a nesmyslů, tady bylo až moc a ta závěrečná naháněčka, už byla zbytečná a nudná. Ve výsledku sice průměrná a hloupoučká vyvražďovačka, ale dostal jsem víc, než jsem očekával, hlavně co se týče brutality. (57. hodnocení)  ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený retro návrat o čtvrtstoletí zpátky (aspoň mně tedy Vindicta připomínala obdobné staré slashery). Několik let stará křivda, spáchaná/zamlčená několika lidmi, jejichž osudy se tím okamžikem propojí, stvoří klasické horrorové vraždící monstrum, veliké, mlčenlivé, zlověstné, maskované, zdánlivě nadpřirozené a nesmrtelné. A monstrum se vydá na cestu pomsty. Kulisami jsou ulice Seattlu během jakýchsi fiktivních pouličních nepokojů. I dobrý námět na temný comics by to vlastně mohl být. V hlavní roli navíc sympatická buchta se skvělou latinskou i mandarínskou výslovností a libě vysportovanou figurou. Sice si z tohohle filmu už za pár dnů asi nebudu nic pamatovat, ale momentálně jsem příjemně softhorrorově uspokojený. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

V domě uhoří žena s malým dítětem a o 5 let později se vrah mstí všem, co s tím měli co dočinění. Tedy policajtům, hasičům a paramedikům. Klasickej případ filmu, kterej by potřeboval dramaturga jako sůl. Zmatlanina žánrů, která nemá žádnou koncepci. Chvíli je to slasher, chvíli drama o holce, co se snaží prosadit v práci, chvíli detektivní thrilller, chvíli SAW, chvíli tam cpou sociální komentáře ala Očista. Ve výsledku to není nic pořádně a ještě to postrádá logiku. Proč např. vrah mluví latinsky, když to pro děj nemá žádnej význam? Když se k tomu připočtě pořád ta samá umělá ulice, která stojí ve studiu Universal a která už byla asi v milionu filmů, nemůže divák moc plesat radostí. Pochválit zaslouží hlavně hlavní herečka, která se fakt snaží a pak závěrečný finále, ve kterým si to hrdinka rozdá s vrahem a který není zle natočený. Naproti tomu největší epic fail tohohle filmu je postava detektiva, kterej případ vyšetřuje. Totálně mě rozesmálo, jaký je to naprostý nemehlo, který ani nerozezná latinu. Každopádně na jedno podívání se to dá v klidu vidět, ale za rámeček si to nikdo z tvůrců asi nedá. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Další amaterská, nebo spíš blbě natočená hloupost. To jak se tam pohyboval vrah a jak se chovaly ostatní postavy bylo hodně k smíchu. 20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrný slasher co se nějakou záhadou dostal i do amerických kin . V nějakém americkém městě dochází k nepokojům  do toho tam někdo vraždí lidi a do toho to jeden policajt vyšetřuje a ženská tam jezdí s černochem sanitkou a zachraňuje lidi. Samozřejmě je to provázané a ten vrah jde i po nich. Vraždy jsou nezajímavé a pochválit jde tak maximálně ta maska (tohle budu u slasherů chválit často jak to tak sleduji) a prostředí kde se to odehrává , i když ty lidi jsou neškodní v jedné scéně to vypadá dokonce jak kdyby si tu sanitku hladily . 40 procent  pokud patříte do skupiny co nemusí vidět vše co vyjde ruce pryč. P.s. neumí latinsky, ale předpokládám , že google umí to jich nenapadlo se ho optat? P.s. 2 ten konec je co za sračku on nějak vyměnil těla přežil několik výstřelů a pád z výšky pak přežil upálení a i useknutí ruky. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Kulisní scény jsou do oka bijící, hlavní hrdinka na konci ukazuje, že by si ráda zahrála hlavní roli v dalších Resident Evil filmech a chyb ve filmu najdeme požehnaně, hlavně to vyražené srdce bez díry na triku, jen zakrvácené a já se ptám, jak sakra to srdce přešlo přes to triko bez újmy :) Vykukující hlava na schodišti ale hodně pobavila :) Slabší průměr. 45% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vindicta je celkom zaujimavy a aj vydareny slasher,postupom casu pocas sledovania moje hodnotenie stupalo,ale bohuzial zaverecne minuty to dost do*ebali,nebudem prezradzat,ze preco,ono si to staci pozriet,ale mne to pokazilo celkovy dojem z filmu,takze len priemer...:⁠-⁠) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Slasher se slabou režií, na kterém není vůbec nic zajímavého. Detektiv si ani mezi dvěma vraždami nebyl schopnej zjistit, že vzkaz byl napsán v latině... Vždycky mě dojímá, jak je možný, že něco takového je možný vypustit do světa, že si nikdo neřekne, jak příšerně hloupé to je. Jedna hvězda za Kampouris, která mi připomněla Elenu Eleniak. Jinak je to úplně zbytečnej film, kterej jsem musel dojet rychloposuvem. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Požiar z minulosti v meste ,ktorý zabil chlapíkovi manželku s dieťaťom a následná pomsta za ich životy 3* ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduché, miestami mi bolo trápne ako vážne sa to berie a miestami to nevedelo čo vlastne to chce byť za žáner...no určite už nikdy viac..ešteže sa Piatok 13teho točil v 80tych rokoch, pretože Jason by dostal na piču od dnešných žien. ()

Reklama

Reklama