Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

Othello 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Dožil jsem se toho. Nahota na prodej 2 je konečně v kinech! Slovenské pokusy v krimi žánru v souvislosti s tamním společenským marasmem k tomu měly blízko již dlouho a dokonce vidím ve svém komentáři k filmu Sviňa, že před čtyřma rokama jsem tehdy debutujícímu Biermannovi i doporučil odpoutat se od reálných příběhů ve prospěch skutečností nezatížené divoké žánrovky. V tý může mít všechny ty komicky přešvihnuté gangstery, tasení bouchaček na první dobrou, kopy s otočkou, dialogy jak z klučičí šatny na základce, až komickou ochlastanost všech zúčastněných či vrcholnou představu emancipované ženy podle šedesátiletého producenta s mentalitou čtrnáctiletého hocha. Tedy sexy barmanku bez podprsenky, co hned zkope každýho štamgasta, co si moc dovoluje. Na scénu, kdy dva fízlové vymlátěj hospodu a řeknou hospodský "Ty to tady dneska sbal, kotě a jdeme jinam!", načež spolu vyrazej všichni tři lejt někam do baru, jsem musel čekat třicet let! Samozřejmě na zhůvěřilý devadesátky se to naplno nechytá, paradoxně kvůli větší kvalitě dnešní záznamové techniky, která nenutí tvůrce různě improvizovat a vymýšlet kejkle s kompozicema v limitech filmového pásu. Technicky je Vojna policajtov dost nezajímavá (připomíná poloamatérské mafiánské ságy Patryka Vegy), v dynamičtějších sekvencích špatně sestříhaná (kdykoli probíhá policejní zátah, málokdy víte, co se vlastně děje), stylově bezpohlavní a dost mizerně ozvučená (postavám mnohdy fakt není rozumět). Ale vážení přátelé we are getting there! Do dalšího filmového období rozkošně infantilní self-made debility od lidí, kteří jsou totálně mimo obraz. A od těch máme takovýhle filmy přece nejradši. La la la... ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Arpád Soltész by ako scénarista do budúcna mohol byť zárukou kvality. Ten človek sa v tomto žánri vyzná, nič tu neprehnal a do svojho príbehu primiešal aj veľa pravdy. Skrátka vie ako to chodí a ako to tu chodilo v šialených deväťdesiatich rokoch (až hanba). Ok, všetky postavy sa tu tvária, ako absolútni majstri svetla, ale odhliadnuc od toho, bolo to naozaj dobré a nakoniec, veľa slovenských zmrdov sa takto aj skutočne správa. Použila sa tu naša východniarska intonácia, podobná tej talianskej, čo podľa mňa nemá žiadne čaro, ale môže sa to zdať autentickejšie, aj keď českému divákovi by to mohlo celkom vadiť. Herec Juraj Loj vie zahrať všetko veľmi presvedčivo a kvalite filmu tým veľmi pomohol. Ale aj práca Mariána Mitaša bola majstrovská. Pre mňa prekvapenie a...koľko to thrillerov na Slovensku máme? Za mňa 75% ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Košický národný film! Štvrtá hviezda za východniarske reálie, srdce, dialógy, bazmeky, chujov a geňa, bez ktorých by to bolo o polovicu nudnejšie. Prekvapujúco fungujúci a v dobrom slova zmysle zábavný film, ktorého najväčšia sila spočíva v sledovaní slovenských hercov v konečne zaujímavých rolách. Neviem ako, ale podarilo sa im presne vystihnúť atmosféru a dementnosť 90.rokov spolu s gadžovinou miestnych orgánov. Už dávno sa mi nestalo aby som si pri konci slovenského filmu chcel hneď dať pokračovanie. Toto by si mal Milan Kolcun sfleku dať do svojej prehliadky po Košiciach a s turistami otáčať "malé" vodky u Patkaňa bazmek! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Podaktorí užívatelia, by mali prestať fetovať. Že sa niekomu páči film, no šak dobre, veď proti chuti žiadny dišputát. Ale písať o uveriteľnej prezentácii reality v tamtej dobe pri jednom z najväčších fabulátorov, ktorý píše scenáre (knihy) na zákazku, ako v prípade "Svine" pred voľbami, tak to už je fakt na veľmi silné pirule. Arpád Soltész je ten posledný, ktorého možno vnímať ako objektívneho spisovateľa. Čo sa filmu ako takého týka, je rozhodne menej záživný, ako tá "Sviňa", no stále má po režijnej stránke dostatočnú kvalitu, aby nesklamal. Pre diváka to bude tématicky pútavé, i keď miestami sa vzhľadom na prejebanú stopáž, nevyhne nudným pasážam. Popisujú sa však udalosti v časoch, kedy bol "Krstný otec" a "premiér SR", jedna a tá istá osoba. Liberáli budú nadšení, ostatní snáď budú používať rozum a zostanú kritickí, lebo keď novinár píše scenár, je to vždy z pohľadu samotnej story, minimálne "fifty - fifty". ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec po jednom dni od promítačky tohodle filmku trochu poupravim koment i hodnocení. Nakonec s odstupem to vlastně tak špatný není. Herci v rolích policajtů jsou vybráni dobře. Oba celkem sympaťáci. Druhá strana taky dobře, protože snad kromě Štáfka jsou to ksichty k pohledání. Jen mě není jasný proč válka policajtů, když to do války má hodně daleko. Ale jinak slušný, a hodně blízký realitě. Bohužial. 55%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)
  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)

Reklama

Reklama