Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Recenze uživatele Kimkong k tomuto seriálu (9)

Modrooký samuraj (2023) 

Je to dobrý. Líbí se mě, že je to takové jakoby reálné. Žádná magie, mystika a tak. Jen plno pomsty, cti, touhy a takových těch klasických hrdinských a padušských vlastností. Různé postavy s různými cíli, kdy se postupně hodně vyvíjí. Animace je taková jednodušší, barevnější, ale není špatná. Hudba je někdy zbytečně moderní a vůbec se to sem nehodi. Naštěstí jen někdy. Zbytek je nevýrazný a nezapamatovstelný, ale sem pasující. Seriál je hodně feministický už od pohledu. Ženy nemají žádné práva. Jen roli manželky nebo nevěstky. A proto hlavním hrdinou je žena,  která nabourává tradiční japonské zvyklosti. K tomu ještě velký vliv vůči cizím a mýšeným rasám. Další ženská postava se zase z mazánka stává silnou ženou která si umí kde koho zkrotit i bez boje. Muži jsou zde v roli padouchů. Ti kladní jsou slepí, bez rukou a frajírci co chtějí postavení. ()

Nečistý kov (2023) (S01E01) 

Hondba za pomstou. Nic moc originální. Navíc ten AJ dabing mě přijde divný. Jak je člověk zvyklý na japonštinu. ()

Nečekaný živel (2023) (S01E02) 

Tohle mě přišlo skvělé. Pomsta pokračuje. Kdo chce získat čest je čestný. Kdo se chvástá, že je padouch, zhyne padoušskou smrtí. Flashbacky co dávají smysl. A nová linka se šlechtičnou. ()

Omezený počet cest (2023) (S01E03) 

V touze po odvetě se hrdinové vydávají do očividné pasti. ()

Podivnosti (2023) (S01E04) 

Drsný. Návštěva bordelu a ukázky tužeb lidí. Kdo má co nejraději. Poté krutá mise k krutým koncem. A když člověk není ve správný okamžik krutý, budou lidé trpět. Aneb smrt jednoho může zachránit životy vícera. Volba mezi velkým a malým zlem? ()

Příběh o róninovi a nevěstě (2023) (S01E05) 

Po konci předešlé epizody jsem čekal jen masakr. Ale tohle byl hluboký příběh plný minulosti. Odhodlání, lásky, smutku, zrady. Žádný happyend. ()

Všechny zlé sny a zlostná slova (2023) (S01E06) 

Škoda místy té přehnané moderní hudby. Někde k tomu nesedí. Hrad plný pastí. Část boje s halucinacemi. Velice silný protivník a nakonec přehodnocení sebe sama? ()

Nic se nezlomí (2023) (S01E07) 

Autoři slovo happy end úplně vypustili ze slovníku. Obnova přátelství v kovárně, tedy skoro. Přátelství na hradě a ovládání mužů. Najitivita nebo plán s přátelstvím v táboře vzbouřenců. A pak odhalení a překvapení a všem světlým vyhlídkám je konec. ()

Velký požár roku 1657 (2023) (S01E08) 

Až příliš jednoduchý boj o město. Ten závěr samotný byl částečně překvapivý v podání Akemi, ale nevím co s ní chtějí dělat s ohledem na to, kam se vydává hlavní postava. Každopádně po přečtení názvu epizody jsem googlil a je to docela chytré. Jsem si říkal jaká blbost jedna svíčka a co udělá alr inspiraci nalezli dokonale. ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama