Reklama

Reklama

Modrooký samuraj - Série 1

(série)
Trailer

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

Muel 

všechny recenze uživatele

| Blue Spirit | Animovaný samuraiský Rkový seriál. Ihneď som sa do toho pustil. Blue Eye Samurai je úžasne vyzerajúca vec s prekrásnym vyobrazením feudálneho Japonska, do ktorého som sa hneď zamiloval. Sledujeme revenge príbeh hrdinky, ktorá to v živote nemala ľahké a chce sa pomstiť, to je všetko. Ale tvorci tejto zápletky využijú skoro každý potenciálny nápad, ktorý z nej vzíde a výsledkom je ohromujúca odysea, ktorá ale v závere v pár aspektoch zakopávala a nedala mi si to užil na sto percet. Aj tak ale skvelý výsledok. Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem animovaný japonský penis v celé své kráse. Teď už jsem skutečně viděl všechno. A taky jsem viděl naprosto precizní, zábavný, propracovaný a brutálně krásně akční seriál se samurajskou tématikou. Mé srdce plesalo nadšením. Každá epizoda odkrývala střípek našeho příběhu, kde všechny postavy dostaly náležitou hloubku a prostor a já si celou sérii jak se patří užil. Animace výborná, příběh úžasný a do plného hodnocení scházely milimetry spokojenosti. Takhle se to má dělat! ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mladý bojovník na cestě za pomstou. Příběh je vlastně hodně fain, krví se nešetří, ale nějak mi to nesedlo. Mizu mi byl krajně nesympatický, často jsem přemýšlel, jak je nelogické, že se z té nebo té patálie dostal, že je na pokraji smrti, ale po spánku a misce polévky dokáže zase bojovat proti x nepřátelům. A takových věcí tam bylo víc. 6.5/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď dokonale porozumiete milovanému najďalekejšiemu východu a pritom nevidíte (necítite, skrátka nemáte) jediný dôvod zanevrieť na západné korene (pokojne kánon)... potom, za výdatného prispenia ojedinelého dramatického talentu, nevyhnutne stvoríte nárez, ktorý vyrazí dych aj tým najväčším skeptikom a mudrlantom. Modrooká samurajka je obrovská udalosť, instantný popkultúrny fenomén, ktorý, ako je pri takých dobrým zvykom, rozpráva starý dobrý príbeh svojim vlastným jazykom a robí tak z neho (už len zopakujem) zase raz jedinečný zážitok! A čo ma, okrem všetkého vzrušujúceho a priam do mrákot privádzajúceho, dostalo najviac? Že som sa ešte epizódu a pol pred koncom modlil v mini-sériu a teraz sa neviem dočkať pokračovania, ktoré jediné dáva zmysel... že je tu skrátka konečne rozprávač, ktorý je vždy krok pred divákom. S bázňou sa klaniam a vo vytržení naplno odovzdávam. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Občas se zkrátka stane, že cizinci udělají lepší animované dílo o samurajích než chvíli před tím samotní Japonci. Oceňuji, že se seriál nebojí krve, násilí ani nahoty. Líbilo se mi, že je zde hned několik zajímavých a nečekaných zvratů, díky kterým jsem se během sledování nenudil. Má to spád, funguje tu chemie mezi postavami, a tak dokážu odpustit, že je tu pár logických děr. Animačně je to poměrně solidní práce, má to svůj styl, který ladí s celkovou atmosférou, kamera většinou ví, co dělá, co chce ukázat a jak některé záběry prodat. I ta hudba je většinou v pohodě, pokud se drží snahy o tradiční japonské motivy – a pak je tu šestý díl, kdy jako by si Amie Doherty najednou myslela, že točí nový Mortal Kombat a někdo jí k tomu všemu nakecal, že třeba (pod)průměrný cover Metallicy je přesně to, co seriál o samurajích potřebuje = hudba v šestém díle je většinou otřesná, nebo spíš tam sedí asi jako pěst na oko… Přesto všechno jsem se docela dobře bavil, sice si nejsem úplně jistý, jestli toužím po další sérii, protože mám určité představy, kam by se mohl seriál dál ubírat a pokračování ve stylu „Modrooký samuraj v Londýně“ mě zrovna moc neláká, ale i tak si myslím, že 7,5/10 si to co jsem viděl zaslouží. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama