Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument...ano, je to Netflix, takže je potřeba brát s nadhledem, ale Beckham je pro mne prostě fotbalová doba, kdy jsem koukal každý zápas, znal snad všechny základní sestavy předních týmů, výsledky, postavení v tabulce a o přestupech jsem věděl snad dřív než samotní hráči 😁 Byla to krásná doba... A vidět opět hráče jako Figo, Ronaldo, Cantona nebo Keane...famózní! Určitě se ještě někdy kouknu... ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

To, že Netflix (nielen) športové dokumenty / minisérie umí, to už je takmer všeobecne známe. V minisérii o Beckhamovi využíva tradičné osvedčené postupy kombinácie osobnej výpovede protagonistu, vyjadrení priateľov i (ne)priateľov, zákulisných záberov a celé je to tak šikovne nastrihané a dramaturgicky spracované, že v podstate sledujeme klasickú Campbellovu schému "Heroe´s journey", ktorá funguje aj v tomto prípade. Na ploche 4 epizód sledujeme najzásadnejšie okamihy, vzostupy i pády, Beckhamovej cesty na vrchol, síce v skratkovitej, ale za to v uspokojivo podanej a autenticky pôsobiacej výpovedi. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dokumentu není prakticky co vytknout. Čtyřdílná minisérie je od začátku do konce napěchovaná informacemi a vynikajícím fotbalem. Becks byl sice na ostrovech sice "na špatné rudé", ale vždycky jsem ho jako hráče, jako celebritu a v rámci možností i relativně normálního člověka respektoval. Pamatuju si, když mi babi někde sehnala Fotbalovou školu Davida Beckhama a šestiletej já jsem pak kličkoval u ní v obýváku před televizí s kopačákem. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl, nebojím se to napsat, jedním z největších fanoušků Davida Beckhama v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Dětskej pokoj polepenej plakátama (samozřejmě z Hattricku, resp. ProFootballu, né z Bravíčka, you twats :), měl jsem snad všechny knížky, co tu o něm vyšly, dres ManUnited se sedmičkou, dokonce i takové číčovinky jako hra na prvního PlayStationa, David Beckham Soccer (Kdo napsal místní, btw mizernou, biografii Beckse, aha?). Ano, jel jsem v tom fakt ve velkým. Tudíž jsem se na dokumentární seriál těšil, i když teda hlavně z nostalgie. Výsledek? Netflix dokumenty prostě neumí. Nebo umí, ale pobaví jen diváky v USA. Dokument je mírně dementní, různé situace zbytečně nafukuje (Kdo si ještě dneska vzpomene na červenou kartu na MS '98?), je takový povšechní a ne moc dobrý. Ale jako stroj času do doby, kdy jsem si na hlavě vyholil pruh vlasů nebo vyčesal a odbarvil číro, přesně podle mustru DB7, to zafungovalo docela obstojně. A Becks je sympaťák, ta čtvrtá hvězda spešl pro něj. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Díky němu jsem začal sledovat fotbal..začal milovat Manchester United. Jeho čtyřdílný dokument na Netflixu je skvělý od začátku do konce. Rozhovory a vzpomínání se všemi, kteří prošli jeho kariérou. První díly rozhodně lepší než druhá půlka, ale těch nahlédnutí pod pokličku je tolik, že i ty slabší chvíle baví a jsou zajímavé. Jen škoda, že Beckham vlastně neodpověděl na pár otázek, které seriál otevřel. Sice to trochu špiní Fergusonovu auru dokonalosti, ale to si nevybereš, Netflix prostě sportovní dokumenty umí bezchybně. Lahůdka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama