Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než jsem stylu tohoto filmu přišel na chuť, ale povedlo se a pokud to člověk nebere příliš vážně tak se nadmíru baví. Závěrečný souboj je výtečný a patří mezi to nejlepší, co jsem viděl, úplně jsem si při něm vzpomněl na můj oblíbený souboj na konci Karate Tiger 3: Pokrevní bratři, protože se nese v podobném duchu. 70 % ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplná HK pecka, první díl Projekt A - Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao. Všichni tři dobrý kamarádi od dětství a když jsou spolu ve filmu tyhle tři, máte o zábavu postaráno. Navíc když film ještě režírovali Sammo Hung a Jackie Chan :) Děj filmu je skvělej, zasraný piráti :D Kamera, střih a akce jsou perfektní. Klasická a typická choreografie bitek tak jak to Jackie Chan vždycky dělal v těch letech. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou tady opět bravurní, legendární scéna kdy Jackie padá z věžních hodin je vynikájící, Jackie si při tomhle kousku zlomil nos a zranil si krk. Další skvělá scéna je kdy Jackie jezdí na kole a dělá přitom svoje kousky. Je to i dobrá prdel, postě klasická akce a komedie Jackieho Chana, tak jak to mám rád. Závěrečná bitka na lodi pirátů je perfektní, výborně natočený. Klasická HK osmdesátková akční jízda od začátku do konce. Projekt A je jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Chvílema je to jak Jen počkej zajíci. V jiných chvílích ale zase divák trne hrůzou, když vidí asi nejšílenější Chanův pád, při kterém málem umřel. Nebyl by to ale Chan, aby to nešel skočit ještě jednou. Sice se tu hodně těžko překusuje ten asijský styl hraní, ale párkrát mě film rozesmál humorem, jaký máme my třeba v Tankovém praporu. Hlavně jde ale o vtipné a krkolomné souboje skvěle připravené a předvedené snad až gumovýma mužíkama. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne mily prekvapeni a jeden z Jackieho perfektnich filmu. Prijemna dobova atmosfera 19. století, povedeny kulisy i kostymy a jednoduchej pribeh o parte poldu, parte namorniku a jejich lovu na piraty. Nicmene o pribeh tu ani tak moc nejde, tady jde o akci. Ta je prakticky nepretrzita, prevazne v podani Jackieho a obcas vypomuze i Sammo a je to vlastne Jackieho kompletni repertoar. Sileny kaskadersky kousky, kde nektery jsou fakt o drzku, jak je ostatne videt v zaverecnejch titulcich, pak to klasicky bojovani-saskovani, ale i nejaky bitky na vazno a pak momenty, ktery jak kdyby vypadly z grotesky. Proste 100 minutova akcni komedialni jizda, kde vtipky fungujou a nejsou otravny, akce je svizna a nepretrzita, Jackie se prekonava jak herecky, tak kaskadersky a do toho chytlava, i kdyz misty infantilni hudba. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy z troch filmov troch bratov (Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao, proste taka azijska obdoba Arnieho, Slya a Bruca) v ktorych si zahrali hlavne ulohy. Tentokrat najviac zamerana na Jackieho postavu namornika, ktory sa so svojim odielom snazi chytit piratov na cele s ich diabolskym kapitanom San Pauom (famozny a môj najoblubenejsi HK zaporak Dick Wei). Oproti predoslim Jackieho filmom ma Projekt A kvalitne vystavanu zapletku. Nie je to len zabavne Jackieho blbnutie popri ktorom sa vo finale nahodou pobije s hlavnym zaporakom. Ale postupne ziskava indicie az sa nasledne dopracuje k San Pauovi. Yuen Biao hra sefa policajneho odielu s ktorym Jackie superi a Sammo hra zlodejicka, ktory sa neustale nejak pripletie Jackiemu do cesty. Vo vedlajsich ulohach sa zase obsjavi mnoho znamych tvyri z Jackieho filmov, ktorych hlavnou pracovnou naplnou su kaskaderske kusky, ktorych je v tomto filme neurekom. Golden Harvest poriadne investovalo aj do vypravy a uz to nepôsobi ako lacny kung-fu film odohravajuci sa niekde na luke, ale ako velkofilm s poriadnymi dobovymi kulisami. Po rezijnej stranke uz Jackie upustil od klasickych divokych zoomov typickych pre stare kung-fu filmy. Bitiek a rôznych akcnych scen je dostatok a su rovnomerne rozostavane vo filme, aby ani na chvilu nenudil. Okrem spickovych bitiek ci uz jeden na jedneho alebo neraz hromadnych z ktorych najviac vynikne finalna bitka v ktorej s hlavnym zaporakom bojuju vsetci traja hlavni hrdinova film ponukne viacero jak zabavnych scen (skvela nahanacka na bicykloch) tak aj nezabudnutelne kaskaderske kusky. Pady na x spôsobov medzi ktorymi vynika Jackie pad z vezovych hodin. Je to tak uchvatny kusok, ze nevadi, ze do filmu dali obidva Jackieho uspesne pokusy. A ten neuspesny si môzeme vychutnat medzi nepodarkami v zaverecnych titulkoch. Pochvalu si zasluzi aj ustredna hudobna tema. Vo filme mi chybala snad len nejaka napinavejsia chvila kedy by sa hrdinovia dostali do uzkych. Cely cas ma film pohodovu atmosferu a je jasne, ze sa vsetko dobre skonci. Vysledkom je dalsi perfektny film ktory patri k Jackieho najlepsim kuskom. Hodnotim 106 minutovu nezostrihanu HK verziu, ktora vysla aj u nas. V USA verzii chyba viacero zabavcnych scen a ma inu ovela horsiu hudbu. 9/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama