Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký western o čtveřici odvážných pistolnic, které se vydávají na cestu za klidným životem. Jejich příběh začíná v městečku Echo City, kde se prostitutka Cody Zamorová zastane své kolegyně Anity Crownové, obtěžované chlípným zákazníkem, a když muž vytáhne pistoli, je rychlejší a zastřelí ho. Před šibenicí ji zachrání Anita s dalšími dvěma prostitutkami, Eileen Spenserovou a Lili Laronetovou, a pak společně uprchnou z městečka... Vdova po zabitém muži si však najme dva detektivy Pinkertonovy agentury, a pověří je úkolem uprchlice najít, dostihnout a potrestat. Ty se cestou rozhodnou, že zanechají "nejstaršího řemesla", usadí se na pozemcích, které zdědila Anita po manželovi a začnou podnikat s penězi, které má v bance uloženy Cody. Cesta však zdaleka není tak jednoduchá, jak se zdála... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé bez recenze jsem dal 3* , nyní ubral na 2, 55% sedí, ale dolů. Příběh není špatný, ale hodně drhne, i na postavách. U všech člověk pochybuje, proč skončily v nevěstinci. A např. Cody (Madeleine Stowe) je tak nečitelná, že člověk neví, do jaké kategorie jí zařadit. Eileen - Andie MacDowell -  střílí puškou od boku, jako by se nechumelilo a Anita (Mary Stuart Masterson), se tváří, že uprchla spíše z kláštera, než z bordelu. A tak nejsympatičtější je Lili - Drew Barrymore - která je tak sexy, že jako pistolnice je jí opravdu velká škoda. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy nečekal jsem mnoho, ale takhle málo? Navíc obsazení Drew do role pistolnice je skoro stejně směšné, jako do Charlieho andílků. Herečka je to velmi slušná, ale mimo romantické komedie vždy vzbuzuje dojem, že by si dokázala vypíchnout oko i při lakování nehtů. Průměrná komedie napasovaná na hluboce podpůměrný western. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Jasně že jo. Velmi věrohodné. V dobách divokého západu v zemi pro drsné chlapy čtyři coury vyzrají nad kdekým a postřílí zkušené pistolníky. Hihihi, směji se smíchem Sama Hawkinse, ačkoli u tohoto filmu to moc k smíchu není. Ač se holky snažily jak mohly, slabému scénáři nestačily s dechem. Ostatně proč také, děj neběží, loudá se, neustále škobrtá jako nemluvně a občas je tak nudný, že divák jako starý cowboy jde si raději zapáliti cigaretu, než by na to koukal. Takže ani Drew to nezachraňuje svým ňadrem, lhostejno zda skrytým či obnaženým. A že jí to v tomto filmum mimořádně sekne, jinak ji moc nemusím. Snad největším kladem celého filmu je tedy pan Jerry Goldsmith a to je tak vše. Bum, bum, pic, pic, howgh. 201409099634/10009 ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Klasický western odlišující se od ostatních hlavními hrdinami. Jsou to ženy, a podle mě to bylo opět jen otázkou času, než se něco takového stalo. Jsou westerny s muži, proč ne ženy že? Snaha chytit lidi na D. Berymorovou a A. MacDowellovou se povedla a mnoho lidí od tohoto filmu hodně očekávalo. Jinak na tomto filmu ale nic moc není. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kašírovaný blábol o sufražetkách Divokého západu - absolutně nezábavný, utahaný a ze všech stran tak nepřesvědčivě zahraný, že chyběl už jen Rimmer, objednávající si v saloonu dvě deci bílého s minerálkou. To už raději romantické drama s C.Eastwoodem a L.Marvinem, kde by ti dva představovali zženštělé prostituty smýkané osudovou láskou, bordelmamá by jim dělal J.Wayne a neslo by to název Hodný, něžný a ošklivý syfilis.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Film je dějově z 19. století a písmo (hrob, hledáček Kody, nápisy atd.), kterým se píše je současné. V tu dobu ovšem byl používán kurent. (Peltaga)

Reklama

Reklama