Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno v městečku Bedrock žil Fred Pazourek se svou ženou Vilmou, dcerou jménem Oblázek a přítulným domácím dinosaurem Dinem. Pracoval s brontojeřábem v lomu firmy Slate & Co., přátelil se s Bertem Štěrkem a mezi obyvateli městečka byl oblíben, protože díky němu zvítězil místní kuželkářský tým v důležité soutěži. To všechno se ovšem mělo změnit. Fred půjčil Bertovi a jeho ženě Betty peníze na adopci a k Pazourkovým přijela jeho tchyně Pearl, která se nikdy netajila přesvědčením, že Vilma se mohla vdát lépe. Fred se rozhodne, že tchyni ukáže, a s pomocí Berta, který zamění obálky s výsledky písemných testů, se stane novým viceprezidentem firmy. Netuší, že jeho proradný šéf Cliff Vandecrave na něj chystá podraz. Dostane kancelář s diktaptákem a sekretářkou Sharon Stoneovou, Cliffovou milenkou. Šéf mu dá peníze, aby mohl začít žít na vysoké noze, a po čase také spoustu desek k podpisu, které Fred přes varování diktaptáka podepíše, aniž by je četl. Netuší, že Cliff, který hodlá zavést novou automatickou výrobní linku na výrobu rodinných domků, tak dosáhl propuštění všech dělníků. Televize z celé aféry viní Freda Pazourka, a když ho dopadnou nezaměstnaní dělníci, chystají se ho lynčovat. Naštěstí je tu Vilma a Betty, které přijdou na nápad, jak Freda zachránit a odhalit pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Někdy se to povede, někdy ne. Myslím tím převedení kresleného filmu do hraného a tady si myslím, že se to povedlo. Je to vtipné, má to spád, výběr herců do jejich rolí je ideální. Nesmím opomenout skvělé kostýmy a kulisy. Já Flintstoneovi můžu a nedám dopustit ani na jejich animovanou verzi známou z Cartoon Network. Moje hodnocení: 70% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Kulisy, rekvizity, loutky a nápadist tvůrců pri tvorbě městečka bych ocenil rád. Bohužel film nechutným způsobem srážejí svým afektovaným a nesnesitelným projevem herečtí představitelé. I ten Goodman se nedokázal udržet a přehrával, co mu síly stačily. Je to komedie a přesto jsem se nesmál a nebavil. Škoda. Ale pořád je to lepší než francouzský paskvil (B)Rrrrr... ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Problematická hraná verze animované americké klasiky (nikdy jsem jí však nepřišel na chuť), která maximálně potěší fandy seriálu, či Johna Goodmana. Celkově se jedná o formu co poráží obsah. Děj je prostinký a scénaristům moc nešlo na něj navázat a vymyslet dostatek vtipů. Kladem je rozhodně obsazení, Goodman je dokonalý a MacLachlan si svoji postavu bídáka užívá. Jediným opravdovým kladem je výprava, která je dokonalá a hlavně vtipná. Celkově se jedná o bezvýznamný snímek, který sice ve své době plnil kina, dnes však sotva jej někdo pustí dopoledne o víkendu v televizi. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Preniesť slávny animovaný seriál rozhodne nebola pre tvorcov prechádzka ružovou záhradou. Podarilo sa to tak na 70%. Aj som sa nudil aj som sa zabavil, ale myslím, že dobrú náladu som mal dlhšie. A keďže Brian Levant je režijný rutinér (Beethoven, Snežní psi, Všade samé zvončeky), považujem Flintstonovcov za jeho zatiaľ najvydarenejší film.***a 1/2 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Goodman perfektně zapadne do své role a celkové jsou postavy velmi podobně obsazené. Moc nechápu, proč se třeba Kyle McLachlan pustil do takovéhle taškařice, ale asi měl své důvody stejně jako začínající Hally Berry. Bohužel se víc pobavím u kreslené varianty, protože umí být více vtipná a celkově svět dinosaurů mi sedí více v kreslené podobě než tady v podobě dekorací. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Když přijde Fred pozdě na schůzi, nazve ho pan Slate "Flagstonem". Pilotní díl původního seriálu se jmenoval "Flagstonovi". (viperblade)
  • Jeden z důvodů, proč byl na pozici režiséra dosazen Brian Levant, byl ten, že je oddaný fanda seriálu a navíc vlastní velkou sbírku flintstoneovských předmětů. (viperblade)
  • Na scénáři k filmu se včetně hlavního týmu podílelo celkem 35 lidí. Za svůj výtvor získali Zlatou malinu za nejhorší scénář. (Stegr)

Reklama

Reklama