Reklama

Reklama

V roce 2033 shromažďuje společnost Water&Power světové zdroje vody. Jediné dvě věci, které mohou Water&Power zastavit, jsou tank a opravdu odhodlaná dívka. V hlavní roli vystupuje Lori Petty, bezvadná kamera a skvělý humor ve spojení s fantastickým hudebním doprovodem (Belly, Bjork, Devo, Hole, Ice-T, L7 a další) z tohoto filmu dělají ten největší akční hit pod sluncem! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malý kluk četl(jestli se teda komiksy čtou:-) )Tank girl..představoval jsem si to teda dost jinak než jak to pojali tady .....ale popravdě jsem mile překvapen...tomuhle se říká COOL styl=všechno je tak výrazově přeexponované ,přepálené a nedokonalé až je to skoro geniální...--jako jasně je to pakárna ale našlapaná pakárna....a ty hlášky=fakt jsem se bavil=tak kráásně absurdní :,,Já jsem býval pes ale protože jsem byl fakt dobrej,přesunuli mne mezi lidské klokany-nebo tak něják."..hahaha ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Rebecca je hrdinka k pohledání. Nehty si lakuje natěračským štětcem, v každé situaci ze sebe chrlí jednu vtipnou hlášku za druhou, její tank ji poslouchá na slovo a i při návštěvě bordelu si umí udělat čas na menší muzikálové číslo (proč mi Lori Petty v této roli tak moc připomíná punkovou verzi Gwen Stefani?). Ovšem ani ostatní postavy nezůstávají pozadu. Můžeme popatřit na tmavovlasou a obrýlenou Naomi Watts, patřičně zlého zlouna Malcolma McDowella, zvrhlého Iggyho Popa nebo podivné klokaní bytosti, mezi nimiž najdeme Jacka Kerouaca, bývalého psa povýšeného na člověka či umělce, vedle jehož veršů vypadá Lennonova I Am The Walrus jako zcela smysluplná a pochopitelná říkanka pro děti. Tank Girl vás vezme na nádherně anarchistickou jízdu postapokalyptickým světem budoucnosti, plnou parádní muziky (Portishead potěšili) a stylových komiksových sekvencí, a za volant posadí zatraceně cool hlavní hrdinku s řidičákem z autoškoly Šílenec s. r. n. Na rozdíl od mnohamilionových líbivých spektáklů mě tento snímek okouzlil svou odzbrojující upřímností, totální ujetostí a překvapivou zábavností. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Pořád je to bídně natočená pomatená studiovka, kde se pojetí ústřední postavy výrazně liší od jejího komiksového předobrazu (jakkoli je i tato její verze k sežrání), nicméně nějak ta nekoherentnost výsledného filmu vycházející z nekompetentnosti tvůrců a připosraných zástupců MGM vlastně velmi sedí ke zmatenému šílenému světu o kterém film vypráví. Lori Petty to pojala jinak, ale je fantastická, Naomi Watts vypadá jak Paul Dano a Ice-T je klokan. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se někdo pokusil převést tenhle "comix" na filmové plátno, je samo o sobě slušnou diagnózou. Ale to, jak ho převedl, mi vymlátilo úplně všechny trumfy z ruky. Já snad na dvě hoďky umřel a byl v pekle... To už by někdo mohl zkusit dostat na plátno bandu ze Čtyřlístku. A to Čtyřlístek je proti diviznímu comixu Tank Girl minimálně extraligový. Co vede některé lidi v Hollywoodu k tomu, aby natáčeli adaptace nezfilmovateůných comixů, které by si navíc nekoupil ani rychlošípácký kolega Štětináč? Jedna hvězdička za Lori Petty, které to docela sluší, za Naomi Watts, která v závěru dostává trochu více prostoru, což je to jenom dobře, a za některá vtipná místa, která mě dokázala rozesmát. [březen 2006] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat feminismus. Superšvihlá komiksová zběsilost, která vypadá jako natočená partou sjetých poloamatérů s nulovým rozpočtem, rekvizitami splácanými někde na skládce, pár skvělými nápady a několika hereckými esy, které si prostě chtěly pořádně zablbnout. Kdo má rád ujetá dementní béčka, bude se bavit velice... ale nepochybuji o tom že komiks samotný je ještě o dost zábvnější. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Když Lorri Petty poprvé viděla náčrt své postavy řekla, „to jsem já, já jsem Tank Girl!“. (Pumiiix)
  • Tank použitý ve filmu je americký M5A1 Stuart, doplněný o různé nástavby, z nichž za zmínku stojí skoro celá zadní část Cadillacu Eldorado z roku 1969. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama