Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi snímek natočil režisér Nicholas Meyer podle literární předlohy Karla Alexandera. H. G. Wells právě uvádí do provozu svůj geniální vynález, stroj času. Zároveň se dozvídá, že jeden z jeho známých je policií hledaný Jack Rozparovač. Pod jeho rukou právě skonala další prostitutka na ulici a pachatel musí neprodleně uprchnout. Využije k tomu nový stroj času a poskočí do roku 1970. Herbert se vydá za ním, aby napravil škody a prověřil možnosti vynálezu. U bankovní přepážky potkává velmi sympatickou "úřednici", která je dojata jeho staromódními způsoby a podivným šviháckým oblečením. Není však čas na lásku, neboť Jack Rozparovač touží po nové krvi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

H. G. Wells nahání Jacka Rozparovače skrze čas i prostor. Vypadá to na skvělý námět; a navíc to obsazení... No jo, jenže jak dobře to vypadá na papíře, tak nezáživně je to převedeno do praxe. Zabředne to do tuctového romantického cvrlikání, na které by ani nebylo třeba plýtvat tak dobrým námětem, protože by se obešlo i bez toho cestování v čase, Wellse či Rozparovače; to vše je tu tak nějak na zcela vedlejší koleji. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Něco mezi "Highlanderem", "Návratem do budoucnosti" a "Univerzálním vojákem". O vykrádání těchto titulů zde nemůže být ani řeči, páč vznikly nejdříve za pět let. Stroj času je vděčné téma pro tvůrce všelijakých dobrodružných sci-fi příběhů, přičemž "Čas po čase" patří jistě mezi ty nejoriginálnější a nejpovedenější. O napětí není nouze, stejně jako o jemný humor a skvělou atmosféru, která postupem času temní a není nouze ani o trochu té společenské kritiky (televizní zprávy). Už jenom nápad vypustit Jacka Rozparovače do jiného časoprostoru stojí za to. A navíc se po jeho stopách vydává slavný spisovatel H.G. Wells. Malcolmu McDowellovi role uhlazeného a mírně roztržitého vědátora až nečekaně sedla. Nedoceněná hvězda drsných filmů 70. let David Warner si Jacka Rozparovače náležitě vychutnal (jde z něho opravdu strach) a jde možná o jeho nejlepší roli (aspoň podle mě). A v rozporu s jednou větou, kterou řekl tento slavný psychopat v závěru filmu, Mary Steenburgen je skutečně atraktivní! A navíc se jí to cestování v čase nějak zalíbilo, když si to o deset let později zopakovala v "Návratu do budoucnosti III." Jak jsem již řekl, "Čas po čase" je jeden z nejlepších filmů s problematikou cestování v čase. 85%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, no zato zábavné a funkčné. Rozhodne nemôžem tvrdiť, že by ma môj obľúbený námet cestovania v čase v tomto prípade sklamal, a to aj napriek tomu, že sa myšlienka spojiť H.G Wellsa s Rozparovačom môže zdať trochu strelená. Škoda, že sa tu s časom nepohrali trocha viac, no na druhú stranu to i celkom chápem, asi by sa potom nemohla rozvinúť tá romantická časť príbehu. Za mňa spokojnosť, nič prevratné, no potešilo. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako nápaditý snímok pre absolútne nudné popoludnie - budíš, ako film, ktorý by mal držať diváka v pozícii na ostrie noža - ťažko. Dalo sa, no zručný majster so správnou dávkou bakšišu by z tohto originálneho námetu spravil masaker, na ktorý by sa len tak ľahko nezabudlo. Takto za hodinu už nebudem vedieť o čom to bolo ... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Malcolm McDowell je skvělý herec a v tomhle filmu krásně ukazuje, že dokázal zahrát i příjemné charaktery, které mají svojí hloubku. Je na něm pořád něco zvláštního, což je dáno dějem. Má rozhodně svoje kouzlo, jako celý film, který je thrillerem, ale tak příjemně odlehčeným a romantickým, že funguje ve všech rovinách - v té dramatické, krvavé i komediální a romantické. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Wells (Malcolm McDowell) s Amy (Mary Steenburgen) pospíchají do parku a píchnou pneumatiku u auta, ptá se Amy (Mary Steenburgen) Wellse (Malcolm McDowell), zda-li má desetník pro volání na 911. Přitom volání na tuto linku je bezplatné. (Pavlínka9)
  • Během výslechu H.G. Wellse (Malcolm McDowell) hodí policejní poručík Mitchell (Charles Cioffi) noviny na stůl. V dalším záběru je ale opět drží v ruce. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama