Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným začátkem jsem viděl už dost.Stísněnej prostor,teroristi a osamělej hrdina bojující proti přesile.V tomhle případě je ten film udělanej celkem v pohodě.Jedna věc tam ovšem bije do očí.A to postava E.Bogosiana.Ten vypadá v tý kožený bundě jak přestárlej gay z klubu.A závěrečnou bitku bych snad důstojnějc zvládnul i já.Jinak ale film ve filmografii S.S.znamená lepší průměr.80%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako by uplynula celá století od dob, kdy Steven točil takové pecky jako PŘEPADENÍ 2. Nemůžete tvrdit, že máte rádi akční filmy nebo Seagala a nezbožňovat tuhle nadupanou jízdu plnou zlámaných kostí a vazů, vrtulníků a hummerů, aut přeskakujících vlaky a vlaků projíždějících sebou navzájem, stealthů ničených v letu satelitem pro podzemní útoky, zábavných hlášek ("CASEY KURVA RYBACK!", "MYŠLENÍ JE MATKA OMYLU, KÁMO.", "JEŠTĚ NĚKDO SI MYSLÍ, ŽE JSEM TO POSRAL?", "SAKRA, ZNIČILS MI BUNDU."), zavilých teroristických xichtů, fešných kočiček a se zábavně přehrávajícím technokratickým záporákem a jeho military gorilou s kamenným xichtem a sekáčkem na maso. A s Poledourisovou mocnou hudbou! Škoda, že nadupané je to až od půlky a v té první Steven zabije pouhé dva teroristy, taky prostředí vlaku není tak wow jako byla minule letadlová loď... I tak se ale každý ignorant, který dal téhle akční pecce méně jak tři hvězdičky, u mě přihlásí o seagalovského buráka. Moje nejoblíbenější seagalovka. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

..........ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM.......... Casey Ryback ( Steven Seagal ) opět v akci. Tentokráte na kolejích. Konkrétně ve vlaku. A opět se dostane do lednice, tentokrát dobrovolně. CITÁT - Tak, jsem zase v tom.......... Nebezpečná zbraň v rukách teroristů je tentokráte družice, která umí vyvolat umělé zemětřesení. Ale Casey Ryback začne zase škodit. Jeho cesta je dlouhá tak jako je dlouhý tento vlak. CITÁT - Kdo je, Casey, kurva Ryback !!!???........... Finální souboj je perfektní. Dopadl..... no jak asi. Je to kurva Ryback, nejlepší je v kuchyni. Hudbu k filmu tentokrát dělal Basil Poledouris a je prostě akční. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal a jeho zamatový hlások opäť v akcii tentokrát bez prebytočných kíl ale s prebytočnými kecami..Takého trtka ako hrá hlavného záporáka museli hľadať fakt dlho, každopádne viac sa hodí do cirkusu ako do filmu... Ako akčný film na večer s pivom v ruke ideálne, nevadí, že umelecká hodnota sa rovná pozeraniu sa na holú stenu... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obidva diely som teraz videl po dlhej dobe a musím povedať, že aj keď sa mi Pacifik celkom páči, toto bolo chvíľami tiež celkom napínavé a nenudilo ani po už niekoľkom zhliadnutí. Akcia mohla byť rovnako ako u prvého dielu prepracovanejšia; tu som si viac všimol hudbu, ktorá síce v niektorých scénach nemusela byť vôbec, ale v iných celkom korešpondovala s obrazom. Inak Steven Seagal je tu asi v najlepšej forme čo sa vzhľadu, váhy aj formy týka. No a nezabudnuteľná hláška sa mi len tak z hlavy nevymaže: "Kto je Casey kurva Ryback?" ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Scéna, v ktorej je zničené priemyselné zariadenie v Číne, je v skutočnosti nepoužitá scéna z filmu Aljaška v plameňoch (1994). (m.a.t.o.)
  • Krill (Gary Busey) z Under Siege sa mal vrátiť aj do pokračovania Under Siege 2: Dark Territory, ale Stevenu Seagalovi sa to nezdalo ako dobrý nápad, a tak to zamietol. (Seag)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama