Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když Christopher Walken, obarvenej na černo, hraje padlýho... pardon podlýho archanděla Gabriela, kterej vypadá jako dekadentní básník, řídí se čichem jako zvíře, lidi nazývá mluvícími opicemi a nesnáší je, tak to přece nemůže bejt špatnej film. A taky že není, člověk si při něm může leccos ujasnit. Mysleli jste si třeba naivně, že andělé jsou bytosti světla a lásky a vypadají jako ti prdelatí amorci v barokních kostelích? Pche, tak to jste asi špatně četli Tanach, pokud jste ho teda vůbec četli. Nebo snad neznáte tu pohádku o Hospodinovu andělu smrti, kterej v Egyptě nelítostně pozabíjel všechno prvorozený? A takoví andělé, pekelní i nebeští, se mezi sebou nelítostně mydlí už tisíce let, krom toho žárlivec Gabriel vede svojí vlastní válku, protože mu nestačí bejt 'silnej jako Bůh', ale rád by byl ještě i něco víc než jenom archanděl, a do toho se jim navíc pletou mluvící opice... teda jako lidi... A jelikož už nejsme ve starozákonní době nýbrž v hollywoodský současnosti, tak je klidně možný, že mluvící opice budou mít navrch... A nebo ne? Nechte se překvapit. Pekelně... totiž nebesky dobrej biják, mezi devadesátkovými béčky tak tochu exot. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Lehce zmatená hororová pohádka plná skvělých scénáristických i režijních nápadů rozhodně nabízí neotřelý přístup k látce, dobrou atmosféru (nikoliv hororovou) a předevšim charismatického záporáka Christophera Walkena. Bez jeho Gabriela se sympaticky zvrhlým smyslem pro humor by byl tenhle film sotva poloviční, protože celkově vzato je děj dost chatrnej a místy nezáživnej. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Myslím na prvú vojnu." Oblaky v plameňoch... Zničené tváre anjelou... " Ale nikdy som si nemyslel, že vojna môže opäť začať. A práveže začala, režisér Widen, nám predstavuje Božiu armádu, kde anjeli sa chystajú na zem zničiť ľudskú rasu. Hlavný anjel je Gabriel, ktorého ztvárnil Christopher Walken ( Dead Zone), Thomas Dagget, ktorého si zahral Koteas ( Apt Pupil ), ktorý sa ho snaží zastaviť. Zo snímku sa dalo rozhodne vyťažiť omnoho viac, takto nám už zostáva iba priemerné béčko, s príjemnou Virginiou Madsenovou 60 percet. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a mnohoslibné téma a Walken předbíhající svoje herecké kolegy o několik koňských délek. Ohromující síla jeho charismatu mu propůjčuje zcela přirozenou nadřazenost nad ostatními, která se pro jeho postavu ( společně s jeho mimozemským vzhledem ) pochopitelně velmi hodí. Bohužel průběh filmu nedosáhl té úrovně, kterou jsem očekával ( a vroucně si přál ) a to i přes nesporně skvělé okamžiky plynoucí z nevšedního scénáře. A tak kromě již zmíněného Walkenova výkonu mě zaujal hlavně přirozený půvab Virginii Madsen. A taky parádní cover, který jako by vypadl z obalů alb thrashových titánů z Bay Area. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chlápek, kterej na to, že je anděl, je docela svině, kontra Lucifer, co je poměrně sympaťák a pokud vypadá jako Viggo Mortensen, tak zástupy křesťanek právě odhazují své krucifixy v dál, a mezi nimi taková ta bezvýznamná sebranka jménem lidstvo. A celek je ještě víc než součást částí, takže z toho vylezlo poměrně atmosférické a bez obtíží stravitelné béčko, skládající lidským opicím poklonu srovnatelnou s tou, kterou mi nedávno vysekl polovička volající z Bangkoku na dotaz, jako to tam vypadá: "Liebchen, jsou tady snad tisíce kurev, ale tobě se žádná nevyrovná!" A myslím, že jsem pochopila původ mnoha dětských neuróz a fobií; rodiče jim řekli, že nad nimi bdí andělé - no a jim se zjevil Christopher "celou svou existencí uctívá Boha, ale jedno křídlo má vždy zkropené krví" Walken... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama