Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle mého patří tento kousek k jedněm z nejlepších US thrillerů. Atmosféra napjatá jak trenky by se dala krájet (morseovka zadními světly) a statečná a charizmatická Halle Berry dává celému snímku něco, co chybí ostatním podobným kouskům. Taky je bájo, že Steve kaput velice brzy! 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Doteraz nechápem ako mohli vyhodiť Pištu Seagala s lietadla, keď mal kúpený lístok do prvej triedy s extra miestom na nohy. Na druhu stranu chápem tých, ktorým sa to práve preto nepáčilo. Keď sa však na to pozrieme s iného uhla pohľadu, som rád, že sa Seagal tejto akcie nezúčastnil, pretože by film skončil po 15 minútach a žiadna zakrádačka natajňáša by sa nekonala. Dal som si po rokoch repete a musím priznať, že ma to celkom bavilo napriek tomu, že to ma až dve hodiny. No plejáda známych xsichtov (sexi Halle Berry, slizky Poirot Suchet, klaďas Russel, veliteľ Leguizamo, technik Platt), Goldsmithová akčná melodická hudba a napínavé scény nechýbajú a to je asi najväčšie plus. 75% - 4* ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

65%...je to akční film s milionkrát viděným námětem, ale jako taková jednohubka funguje velmi dobře a dobře se u takových podobných filmů relaxuje. Nevidím důvod, proč tento film zatracovat nebo naopak, proč ho vynášet do nebes, každopádně za solidní napětí i za herecké obsazení si mírně nadprůměrné hodnocení zaslouží. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Aneb podraz století! Seagal zašermuje nožem, podřízne tři krky, rozstřílí pár týpků, zavře poklop avioniky a zahraje si na Supermana. Film má hvězdné obsazení a v určitých momentech je neuvěřitelně napínavý (přestup tunelem, zneškodňování bomby, odpalovač). O to víc mrzí, když v závěru vlétne do klišovitého prostoru, protože přesedlat z dvoumístné trosky do 747ky a ještě s ní šaškovat jako s youstickem u videoher, je jako přestoupit z trabanta do kloubového autobusu a snažit se s ním prokličkovat dopravní hřiště. Seagal tu má jeden nehorázně cool záběr (v Pentagonu sedí u stolu ve vojenském oděvu a má nejtvrdší pohled na světě), Leguizamo se stará o hlášky, Suchet se předvedl jako slušný záporák, Berry se zavrtěla ve stevardském mundúru, no a Russell si svou roli náramně užil. 70% 55 miliónů dolarů(rozpočet)/122 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle byl svého času pěkný „výmrd“ s nadrženými diváky. Pamatuju si, když to dávali poprvé v televizi a každý ze třídy se těšil na další pecku se Stevenem Seagalem. Jaké bylo pak zděšení, když během několika vteřin skončilo jeho účinkování „vycucnutím“ a bylo po prdeli. Tedy ne doslova. Protože se ukázalo, že i bez něj šlo o docela povedený film. Navíc Kurt Russell patří rovněž mezi moje celkem oblíbené herce a tady si vedl velmi dobře. Ani toho lamače kostí vedle sebe nepotřeboval. Zápletka byla dobrá, jen to občas trošku zavánělo nudou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Scény z vily v Taliansku sa natáčali v Kalifornii v meste Sierra Madre, scény svadby a únosu v Portoriku a scény pristávania lietadla v mohavskej púšti. Natáčanie prebiehalo od 19.6.1995 do 17.10.1995. (Real Tom Hardy)
  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)
  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)

Reklama

Reklama