Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný, k tomuto filmu se moc rád vracím, film je plný napětí, akce a převratů. Povedená záležitost, vidět Davida Sucheta v roli záporáka byl zážitek, stejně tak výtečně zvládnuté výkony Berry, Russella a Leguizama. O Štěpánu Seagalovi ani nebudu mluvit, byl tu jen 15 minut a beztak vyinkasoval nejvíc. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj po dlhsej dobe ma tento film opät bavil, aj ked uz ten zazitok nebol tak velky, ako v roku 1996, ked som ho videl v kine. Dnes sa divam na tento film skor s nostalgiou, pricom dnes poznam aj viacej hercov, ako vtedy. Co sa tyka logiky a realnosti, nad tym som si moc hlavu nelamal, pretoze je to len film a v realite by hlavne v dnesnej dobe dopadlo vsetko omnoho tragickejsie. Avsak tento film bol natoceny pred 11.septembrom 2011 a vtedy este neboli take prisne kontroly pri vstupoch do lietadiel, ako dnes. Treba to brat len ako film a ten sa mi celkom pacil, pretoze napätia tu bolo viac, nez dost a to mi stacilo. ________ Kurt Russell - (Dr. David Grant) +++ Steven Seagal - (Podplukovník Austin Travis) +++ Halle Berry - (Jean, Letuška) +++ John Leguizamo - (Rat) +++ Oliver Platt - (Dennis Cahill) +++ Joe Morton - (Serzant 'Cappy' Matheny) +++ BD Wong - (Serzant Louie) +++ J.T. Walsh - (Senátor Mavros) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane Grante, jste ochoten se proletět? V zájmu národní bezpečnosti?" Jasně, že je ochoten, vždyť je to hrdina, pyrotechnik a pilot - jenom o tom ještě neví. A tak nám jedno necelé komando a jeden celý kravaťák, nastoupili za letu do uneseného Boeingu. Už jsem několikrát nastoupil s nimi a když jsem konečně strávil překvapení, že jindy neprůstřelný, neprobodnutelný a neprokopnutelný hrdina tentokrát nedokázal přeprat fyzikální zákony, tak jsem si to vždycky užil. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

BOEING 747 V OHROŽENÍ, je typickým žánrovým snímkem z 90. let, kterých se tehdy točilo poměrně dost a u kterého se divák, pokud vypne mozek, dobře pobaví. A mně se opravdu líbí. Trocha toho tradičního amerického patriotismu, létající Seagal (výjimečně bez culíku), slušné napětí, Jerry Goldsmith a výborní Russell se Suchetem (výjimečně bez knírku). Takový ideální akční film na sobotní večer. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kromě úvodní akce a zručně natočeného přestupu z letadla do letadla, je to spíše o napětí než o akčních scénách. A napětí se režisérovi podařilo opravdu navodit. Kurt Russell není špatný, nejvíc se mi ale líbil Oliver Platt. Vzhledem k tomu, že skoro celý film je spíše uměřený až realistický, tak konec realismus odhodí v dáli a nastupuje typický hollywoodský závěr. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama