Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Boj protiteroristické jednotky uvnitř 747 za záchranu Washingtonu. Kurt Russell v jedné z mých oblíbených rolí a Steven Seagal, který si zde zahrál menší roli, aby nakonec skončil někde v oblacích. A to se jen tak nevidí, a možná proto se na tento snímek dívá uplně z jiného pohledu, než kdyby zase zachránil celou Ameriku sám Steven. A v tomto případě to funguje velmi dobře. Jinak velmi hektický závěr, kdy se Kurt snaží přistát s obřím Boeingem a kde mu všechno pípá, to je paráda. Potěší také Halle Berry. Takže dávám 75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Seagal vypadl z letadla a film spadl do žumpy. Za svých mladých let jsem tenhle film upřímně nesnášel, ale zkusil jsem se na to po letech znovu mrknout a nebrat to jako Seagalovku. Bohužel se mi to moc nedaří. Ten film mě prostě nudí ani Russell ho nevytrhne ani Halle Berry, ani fakt, že film je na mé oblíbené téma. Je to snaha o jakože nervydrásající thriller který, ale vůbec nefunguje a některé ty uměle natahované scény v kontextu celé té vražedné stopáže jsou k nepřežití. Jediné kladné body uhrál znamenitý David Suchet který se od uhlazeného Belgického detektiva přesunul do role fanatického Arabského teroristy a zahrál to skvěle. Takže bohužel já vím, že to o Seagalovi být nemělo, ale přesto bych uvítal kdyby při tom nepovedeném transferu chcípnul celej ten jeho nezajímavej kokotskej tým a mistr taktiky by se naopak dostal do letadla kde by postupně teroristy likvidoval v ručních soubojích a mohla to bejt pecka. Nestalo se a já nakonec se zavřenýma očima slabý 2* tomuhle nudnýmu spektáklu udílím, ale vidět už ho fakt nikdy nepotřebuju.25% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si to chce pustit film, kdy nemusíte přemýšlet, notabene k tomu všemu dostanete parádní návrat do devadesátek, v časech , kdy se takové filmy objevovaly v kinech velice frekventovaně. S tím Seagalem to byl docela dobrý žert, tipl bych si, že většina diváků šla do kina hlavně na něj, tudíž bych já osobně chtěl vrátit vstupné. Prostě zbavení se takového jména takovým způsobem (to vylítnutí z přetlakové komory působilo až komicky). Ale přesuňme se zpátky k hodnocení. Příběh je již milionkrát ohraná písnička s bombou, která může ohrozit životy občanů USA. Ale zpracování se mi docela líbilo, triky působily na rok 1996 nadprůměrně, vůbec mě z nich nebolely oči. Herecké obsazení špička, Russell si odehrál svoje, potvrdil své kvality. A v roli záporáka se ukázal Suchet, docela jsem mu jeho počínání na obrazovce věřil. Není to bůhvíjaká filmová událost, ale vytasí pár vypjatých momentů, hudba nabídne také zajímavé tóny a celkově to má slušný spád. Hitovka z toho nikdy nebude, ale ke krátkodobějšímu pobavení stačí. Za mě dávám 65 % ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Další film o přepadení letadla!! Čekal jsem, že tam bude nějaký hlavní hrdina, který letadlo zachrání, něco ve stylu Air Force One nebo Přepadení ve vzduchu. Nic takového se nekonalo. Hlavní hrdinové se drží jen v podpalubí a řeší co budou dělat dál. Akce je téměř minimální ale to není na škodu, protože je vykompenzována hutnou dávkou napětí. Scéna s vniknutím do letadla je velmi dobře natočená, avšak naprosto nesmyslná. A vůbec, ve filmu bylo celkem dost nesmyslů. Skvělé herecké obsazení. Sympaťák Kurt Russel, krásná Halle Berry a plachťák ve vzduchu Steven Seagal, jehož role byla velmi dobrá, nejspíš proto, že sme se ho rychle zbavili. David Suchet předvedl coby padouch excelentní výkon .Výbornou práci odvedl Jerry Goldsmith s jeho hudbou. Zdálo se mi, že podobonou hudbu složil o rok později k Air Force One. No a konec? Hodně moc přehnaný a sráží to celkový dojem z filmu. Průměrný film zasluhující 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Každý máme nějakou úchylku a tou mojí je obliba této přehlídky všemožného klišé :o) Přes svoji nablblost překvapivě zábavné drama o boji protiteroristické jednotky proti únoscům letadla. David "Hercule Poirot" Suchet je správně hnusnej a fanatickej, Ken Russel už dlouho neměl tak dobrou roli a nejvíc potěší Steven Seagal, když plachtí vzduchem někam do pryč. Slušná zábava, které odpustíte i typicky hollywoodsky za vlasy přitažený konec. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)
  • Leguizamo ve své autobiografii také tvrdí, že ho Steven Seagal během natáčení fyzicky napadl, aby tím vystrašil ostatní. (akisha)

Reklama

Reklama