Vítězství

Akční / Drama / Sportovní

USA, 1969, 122 min

James Goldstone

Dave Grusin

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,644,335Tržby Celosvetovo $-(18.4.2009)

Pochopte, ten film neni veledílo, dialogy se pokoušejí mít nějakou hloubku, ale je to hloubka louže po letní bouřce. Nicméně Paul Newman je bezva, mezi ním a Joan Woodward to funguje velmi dobře a hlavně, jsou tam ty auta - závody, zvuk motorů, bouračky, napětí, a o tom ten film je, a ještě k tomu takovej ten nezaměnitelnej kolorit filmů z přelomu 60. a 70. let. Takže 4 hvězdy jsou takový subjetkivní hodnoení.(25.6.2007)

• mikulem

Film z atraktivního prostředí automobilových závodů selhává v obou dějových rovinách. Závodění je málo, dohromady jen pár záběrů na začátku a 20 minut v poslední půlhodině - ty jsou vrcholem filmu, i když nic srovnatelného s GRAND PRIX se nekoná. Kromě závodění film sleduje jedinou dějovou linii - Newmanovu snahu rozdělit svůj čas mezi práci a rodinu, a tahle uslintaná moralita mě nechala zcela chladným.(17.3.2009)

Film působí jako sestříhaný nějakým zaučujícím se vizionářem. Scény se závody byly velmi dobré, zbytek filmu působil, že chyběly záběry. Postavy se objevovali, chvíli na sebe byli naštvaní, v prostřihu na ně se na sebe usmívali, ale pak jsme zjistili, že na sebe byli naštvaní takže si jako divák domyslíte, že to byl asi nesmyslný prostřih a takové klacky pod nohy film hází celou dobu. A ve finále je vám celá dějová linka ukradená a vše co si z ní odnesete je to, že Richard Thomas (syn) až přehnaně třepe hlavou. Zůstávají tak pouze záběry ze závodů za které dávám dvě hvězdičky navíc.(7.4.2012)