Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška formule nic nového. Já osobně jsem si ale z dokumentu odnesl hodně. Nikdy jsem nebyl fanoušek F1, ale věděl jsem kdo byl Schumacher a vlastně jen díky tomuto člověku jsem věděl, co formule je a občas se na závody i podíval. Je to legenda a tou vždy zůstane. Z dokumentu vyplývá, že nebyl jen dobrý závodník, ale také dobrý člověk. On není inspirací jen pro závodníky formule, ale také pro veškeré sportovce, kteří ač jsou výborní ve svém oboru, nemusí být ve svém soukromém životě. On si své soukromý dokonale střežil a teď to dělá jeho rodina jemu. Chápu, že rodina neukázala nic z aktuální situace, ale mlžení okolo jeho stavu je smutné, jelikož jeho největší fanoušci si zaslouží znát skutečnost. Z dokumentu sice není nic moc poznat, ale dle posledních slov nemluví, nechodí, atd., potřebuje denní péči ošetřovatelů a podobně. Je to život, který by chtěl Michael žít? Nechtěl by pro rodinu třeba něco lepšího v jeho stavu? O těchto věcech můžeme jen spekulovat a když bůh dá, třeba ho ještě někdy uvidíme, ač silně pochybuji. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Encyklopedicky pojatý dokument o Schumacherovej kariére určený hlavne ľudom, ktorí sa o F1 nezaujímajú. Preto je trochu smutné, že niektoré fakty tu sú podané dosť nejasne. Že si Schumi v sezóne 1999 zlomil nohu a súboja o titul sa vôbec nezúčastnil ľuďom, ktorí F1 nesledovali, určite nedôjde. Aj keď z tohto dokumentu to vyznieva skôr opačne. No a jeho kariéra po sezóne 2000 tu je prebraná z rýchliku behom pár sekúnd. Ja som začal sledovať F1 pravidelne koncom sezóny 1997, takže som zažil 2/3 Schumiho kariéry a pre mňa je tento dokument informačne veľmi málo prínosný. Za to strhávam jednu hviezdičku. Najpútavejšie pre mňa boli scény zo Schumiho úplnej mladosti, keď ešte jazdil na motokárach. A potom bolo zaujímavé sledovať jeho vzťah k Sennovi. Evidentne pre neho veľa znamenal. Škoda, že to nebolo podané viac do hĺbky. Celkovo sme sa toho veľa o Schumim ako o človekovi veľa nedozvedeli. Čo je premárnenou šancou, keď už sa dokumentu zúčastnila Schumiho rodina. Snáď niekedy inokedy, keď už to bude pre nich menej bolestivé, nám povedia aký Schumi vlastne bol. Druhú hviezdičku strhávam za celkové ladenie dokumentu v ktorom sa ho snažia za každú cenu glorifikovať. Aj keď to bude nemožné určiť, tak Schumi rozhodne patril do úzkej skupiny kandidátov na post najlepšieho pilota F1 všetkých čias. Ale čistý ako ľalia nikdy nebol. Práve naopak. V určitých chvíľach bol schopný tých najpodlejších činov za hranou férovosti. Je smutné, že si to ani po rokoch nechcú mnohí pripustiť a napríklad to jak vyradil zo závodu Hilla, vďaka čomu Schumi získal titul, tu považujú za niečo vlastne ok. To že bol perfekcionista, ktorý chcel vyhrávať, ho neospravedlňuje. Mnoho iných majstrov sa k takýmto svinstvám neznížilo. Takže celkovo to je priemerný dokument, ktorý pre fanúšikov F1 neprináša nič nové. P.S. To v jakom je dnes stave, sa tu samozrejme nedozvieme. To snáď nikto neočakával. 6/10. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapení. Nemilé.  Pokud by mi někdo řekl, že je tohle z produkce Netlixu, nevěřil bych mu.  Netflix, který má dokumenty na zcela špičkové úrovni, obzvlášť ty sportovní, se zcela zapřel. Tato jakási tklivá adorace sportovního velikána, protkána něžnou hudbou od začátku do konce, je tak neúnosně unylá a nudná, že jsem na první pokus nedokoukal. Zcela bez energie, originálního pojetí, bez hloubky, klouzající po povrchu, bez invence v příběhu či zpracování, nic neříkající. Laxnost bez jakékoli snahy tomu dát přesah či dramatickou linku, koule, nebo snad konfrontaci se Schumacherem- jezdcem, jakožto někým, kdo byl osinou  v zadku ostatním jezdcům.  Nic. Jen se tak tiše našlapuje, točí se fotografie a to vše dokola celé 2h. Až podezřele málo účinkujících, na to, jaká megahvězda to byla- že by se snad o Schumacherovi mohlo říct něco negativního? Pro takové prvoplánové adorace nemám pochopení. Něco tak nezáživného jsem už dlouho neviděl. Schumacher si zaslouží výživnější přístup. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 to bolo zaujímavé a aj napínavé. Potom to už tvorcovia odfrkli, nech tam je všetko, ale už nešli do hĺbky. Možno pre fanúšikov Formuly 1 a najmä Schumachera má tento dokument väčší zmysel, ale inak sa nejedná o nič výnimočné. Mňa ako nefanúšika ale dokázal tento film udržať a baviť. 7,1/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Novinka na Netflixe, dokument o legende menom Schumacher spĺňa aj tie najprísnejšie kritériá.  Máme tu takmer všetko od detstva až po tragédiu, no najväčší priestor dostáva samozrejme jeho kariéra v F1. V niektorých momentoch ma dokument dojal, zvlášť keď viete ako na tom Michel v súčasnosti je. No..., viete..., vlastne my to iba tušíme, pretože ak som tomuto filmu nedal plný počet, tak jedine preto, že som nedostal to jediné, kvôli čomu som to chcel vidieť a to ako sa Michel vlastne má. Dozvieme sa iba to, že Michel je tu a je iný, ale to som vedel aj z trailerov a článkov. Trailer zvykne odhaliť len niečo, ale nie všetko a tak som naivne očakával, že ukážu aspoň niečo. Nevadí, plne to chápem a rešpektujem jeho a ich právo na súkromie. Smutný dokument. 80%. ()

Reklama

Reklama