Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Tam, kde druzí sledují spalující vášeň dvou charismatických milenců s romantickým koncem, já vidím pouze dva primitivy a vyznění ve formě "za všechny problémy může vždycky ženská." Nicholson svého primitiva zahrál na jedničku a Lange se taky snaží, takže už z principu nemohou být hrdinové sympatičtí. Tedy pokud nemilujete ovíněné chlápky sápající se na cizí manželky a znuděné dámy, které se necítí dobře v manželském trojúhelníku (chudák Řek). Na dnešní dobu je tempo filmu dost pomalé a nad průměrem ho drží pouze erotické scény, odvážné i na dnešní dobu. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Vymyslet takovýhle scénář uselo dát spoustu práce a přemýšlení. To teda všechna čest. Na druhou stranu by oné brutality od Nicholsona k J. Lange mohlo být méně. A to o dost. Kolikrát to hodně hraničí s násilím, i když v pozadí je sexuální touha. Bohužel ale právě tohle v mé mysli zanechalo tolik negativ, že Pošťáka plnými body ohodnotit nemohu. Scénář: *****; Režie: *****; Hudba: ****; Herci: ***** ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je perfektní, ostatně jako skoro vždy. Má charizma a je to pan herec. To se o Jessice Lange říct rozhodně nedá. Nicméně Rafelson z počátku určil zajímavé tempo, které se ale nepodařilo udržet až do konce, děj se stal předvídatelný a nezajímavý. Na vině je scénárista, který si ohranou písničku moc nepřizpůsobil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako vždy excelentnému J. Nicholsonovi skvelo sekunduje J. Lange a spolu tvoria zvláštnu dvojicu. Či už sledujeme ich zamilované pohľady, provokatívnu erotickú scénu, ich hádky, udobrovanie, plán vraždy,,,jednoducho akúkoľvek scénu , kde sú spolu, sa divák neubráni správnemu inštinktu, že títo dvaja si nie sú súdení. Happyend nečakajte. 70%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě ode mne očekáváte nějakou hovadinu, co? Že napíšu cosi jako ,,ne každý poštěvák vždy dvakrát voní", že jo? Ne, ne, ne, ne, ne! Nebo fórmý 76,453pí%, nominace na ochcala i osrala, tržba celosvětově - číslo, značka pro dolar, což? Jak málo mne znáte, vy malověrní! Hele: Nicholson je borec! Táhne film sám a bez zadýchání, jako Varel Frištenský sáňky k severu. Tak. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)
  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)
  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama