Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scénář vypadal lacině, ale zdání občas klame. Jako správný detektiv, jsem provedla empirický výzkum s cca stovkou podezřelých, kde hlavní stopou byla stará ohraná deska. Vsadila jsem na jednoho koně a ten to nebyl. Uhá. Takže končím s indukcí a dedukcí a celou kriminalistikou a zanalyzuji herectví, to mi jde o něco líp. Co je jasné, ověřitelné a má neměnnou platnost je platforma AL PACINO. Dost dobří přihazovači - svůdná Barkin a "střízlík" Goodman. Musím uznat, že mají chlapci policajtští někdy hodně pikantní zážitky, viz akce Inzerát. Nejenže si oprášili techniky namlouvání, ale oba si i oprášili.... :-) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy se na ve filmu objeví femme fetale Ellen Barkin, je jasné, že to s tím vrahem nebude tam jednoznačné a odhalení skutečného vraha je tak překvapením. Zajímavé rozuzlení, napínavá atmosféra, trocha humoru, jiskření mezi Helen a Frankem a Pacinovi oči dělají z této romantické krimi nadprůměrnou podívanou. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na sychravý pondělní večer. Tedy že Pacino bude hrát dobře jsem pochopitelně očekával, ale snímek má mnohem víc kladů, jednak parádně propracovanou psychologickou stránku, dost ponurou paranoidní atmosféru a i ta drsnější romantika je zpracovaná velmi dobře. Film není do sebe zahleděným povrchním erotickým thrillerem na efekt jako Základní instinkt, ale syrovým a realistickým dramatem s kriminální zápletkou. Dost napínavé finále. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moře lásky mě bavilo moc. I linka krimi, i ta vztahová. Dokonce uvažuji nad plnou palbou, protože je fajn objevit starší film, který se takhle hezky vybarví. Dobře obsazené, John Goodman mě potěší vždy, příjemný humor, v menších rolích se mihne několik známých tváří, dobře vystavěná zápletka, výborné rozuzlení, živočišný Al je neskutečně sexy, se zajímavou a podle mě skvělou Ellen Barkin jim to hrálo jedna radost, typ filmu, který jen tak nedostanu z hlavy. Elektrizující možná víc, než Základní instinkt. Neznala jsem, ale nevadí, protože na tohle se ráda podívám v budoucnu klidně několikrát. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi, ze tahle kriminalka krapet zapadla, coz se neni co divit, kdyz ji Al natocil mezi Scarface a Kmotrem 3 a je to trosku skoda, pac se jedna o paradni film. Navic se snazi vnest do zanru aspon neco malo originalniho a dari se mu to slusne, zvlast, kdyz se muze oprit o perfektne promakanej scenar, diky kterymu film celou dobu zaujme a jelikoz neni jasny, kdo je vrah, tak je film i napinavej. No a k tomu vsemu tu je perfektni nervak Pacino a docela sexy Ellen Barkin, i kdyz v jeji roli bych si doved predstavit i nekoho hezciho. Lepsi 4*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)

Reklama

Reklama