Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

zette 

všechny recenze uživatele

Harold Becker vsadil na kvalitni herecke obsazeni, ktere se mu myslim vyplatilo. Al Pacino je vyborny. Film ma sice jiste napeti, tajemnou atmosferu... Ale jako kriminalka nebo jako vztah o dvou lidech to uplne dobre nefunguje. Druha polovina osmdesatych let prala v Americe hlavne akcnim filmum a hororum, ostatni zanry mi z te doby prijdou vesmes maximalne prumerne... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý thriller, který je vlastně předzvěstí slavnějšího (a lepšího) Základního instinktu. Pacino je výborný jako vždy, i když spolu s Ellen Barkin nevytváří až zas tak rajcovní dvojici, jak právě v tom Základním instinktu. Překvapí i John Goodman v poměrně vážné roli, i když hláškuje i tady. Příběh je poměrně dobrý, s napětím jsem čekal, jak ho scenáristé zakončí, aby to nebylo trapné, ale docela se to povedlo. Škoda jen, že scenáristi potřebovali film dotlačit do zcela zbytečného happyendu, měl skončit už po té scéně v baru. Zas taková vada to ale není, je to prostě jen škoda. Takže pokud máte rádi Al Pacina a kriminální příběhy s poměrně zajímavým vyústěním, rozhodně doporučuju. Moře lásky neurazí a dá se vidět i víckrát, což se o spoustě kriminálek říct nedá. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi, ze tahle kriminalka krapet zapadla, coz se neni co divit, kdyz ji Al natocil mezi Scarface a Kmotrem 3 a je to trosku skoda, pac se jedna o paradni film. Navic se snazi vnest do zanru aspon neco malo originalniho a dari se mu to slusne, zvlast, kdyz se muze oprit o perfektne promakanej scenar, diky kterymu film celou dobu zaujme a jelikoz neni jasny, kdo je vrah, tak je film i napinavej. No a k tomu vsemu tu je perfektni nervak Pacino a docela sexy Ellen Barkin, i kdyz v jeji roli bych si doved predstavit i nekoho hezciho. Lepsi 4*. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

První polovina byla naprosto skvělá, a kdyby film udržel tohle tempo dirigované Al Pacinem a Johnem Goodmanem, dal bych bez zaváhání 5*. V durhé polovině, kdy se přestala hrát sonáta o mužské partě a chlapském přátelství, ale přešlo se na pole lásky, všechno najednou začínalo dostávat naivní podtóny, vytrácel se humor a ani překvapivé odhalení vraha už to zkrátka nevytrhlo. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný počin, v němž exceluje Al Pacino. Poněkud nesourodá dvojice detektivů pátrá po ženě, která má své milence po aktu vykostit jako to dělá černá vdova. Nejzajímavější pasáží z celého filmu je zcela jistě randění v italském bistru, kde člověk dostane buď masové koule v rajčatové omáčce či kulkou to temene. 75% Celosvětový příjem k 27. 7. 2018: $110,879,513, což je 5,84 násobek rozpočtu ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama