Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že se ve filmu sešlo pár mladých herců, kteří v následujících dekádách sehráli významnější roli v americkém zábavním průmyslu, je pravda. Pravdou je ale i to, že ani scénář, ani režie za pochvalu nestojí. Rozumím tomu, že Estevezův magor přitahuje a baví, závěrečné obléhání hrstky desperátů americkou armádou je ale tak přepálené, že mi připomíná věčný problém sovětských válečných filmů - kolik německých obrněných divizí podporovaných Luftwaffe je třeba k udolání dvou sovětských partyzánů - a nutí mě proto z průměrných tří hvězdiček slevit. Podobné přehánění a naprosté odtržení od reality nemám v lásce. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"MTV western" zacílený silnou sestavou známých mladých tváří, chytlavým moderním soundtrackem a originální drogovou scénou na mladší publikum. Ke genialitě a zasloužené kultovnosti mu chyběl jen o trochu lepší scénář (postavy mohly být prokreslenější a třeba linie s odhalením zrádce ve vlastních řadách byla pozoruhodně zabitá) a popracovanější akce (finále bych víc natáhl a vyhrál si s ním). Takhle jde jen o sympatickou a svižnou westernovou týmovku s pár skvělými scénami (již zmíněná drogová scéna, rozhovor Billy Kida s vychloubačným zabijákem, který byl na něj najat, ale neví, že mluví se svou obětí) a totálně nevypočitatelným brutálním antihrdinou, který střílí místo pozdravu a směje se přitom jako Amadeus, z kteréžto kombinace mi nadšením běhal mráz po zádech. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Teenagerskej-western (zvláštní to žánr), v kterém nechybí spád, akce, ani humor. Zato tam máme téměř absenci kladných hrdinů (což je příjemná změna, to já můžu)! Zároveň je to jeden z prvních pokusů (povedených), které nevykreslují Divoký západ jako dobrodružnou, uhlazenou romanci a hlavního hrdinu jako Mirka Dušína s kolty proklatě nízko (co si budem povídat, Billy Kid - kterého skvěle stvárnil Emilio Estevez, byl pěknej hajzlík)... ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější western. Skvělej příběh, obsazení, humor a akce. Postavy jsou naprosto výborně napsaný, hudba je taky úžasná záležitost. Jako malej jsem rád sledoval westerny a tenhle mi naprosto přirostl k srdci. Nedám na něj dopustit. A co si budeme povídat, Billy The Kid je jeden z nejzajímavějších a nejznámějsích pistolníků divokýho západu. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo to ke konci prohlásil, ale mluvil mi ze srdce: ano pánove, byli jste úžasní, ale tohle mi už příjde absurdní. Ale i tak si to prostě neodpustím - miluju westerny a období divokého západu - děsný sympaťák Phillips, nádherně romantický poeta Sutherland a skvěle vyšinutý Estevez. Jenom toho Cruise jsem tam nějak nezaregistrovala. No nevadí - každopádně jsem se nenudila a i když jsou 4 hvězdy za tenhle hodně netradičně pojatý a evidentně tak okatě zaměřený "western" asi poměrně dost, nelituju toho. Škoda, že Blaze of glory není k 1. dílu - byly by to opravdu plnohodnotné 4 hvězdy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Toma Cruise si v jedné z jeho nejstarších rolí můžeme všimnout schovávajícího se za barikádami a s knírkem. (Monco)
  • V scéne, keď Billy the Kid (Emilio Estevez) číta noviny, spomenie, že nie je ľavák. Je to reakcia tvorcov na média a noviny, ktoré opisovali Billyho the Kida ako ľaváka. (vander19)
  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)

Reklama

Reklama