Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď mal v roku 1988 premiéru americký westernový snímok "Mladé pušky", tak nádejní herci, ktorí sa v ňom objavili boli fakt také mladé hollywoodske pušky. Emilio Estevez (26 rokov), Charlie Sheen (23 rokov), Kiefer Sutherland (22 rokov), Lou Diamond Phillips (26 rokov). Mali to byť hviezdy. Nová krv, nová generácia. No nikto z nich nakonec nezažil hviezdnu karieru. Slabí, protekční herci. Odjebkovia. Na mňa tieto "Mladé pušky" veru nikdy dojem neurobili. ** ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Každý z šestice má sice jasně daný jednoduchý charakter - hezoun, rozvážný, indián, toužící po slávě, maminkovský mazel, vidlák -, jenže chabý scénář jen mozaikovitě a mechanicky bez jakékoliv gradace vrství situaci za situací, střílečku za střílečkou, každý se projeví dle svého naturelu a jede se a střílí dál. Navíc selhává pokus o vážnější tón (Phillips je fotogenický, ale když když pateticky vyřvává do pouště svou minulost, trhá to uši), a závěr je sice efektně natočen, ale vlastně jen proto, aby nebyla vidět nesmyslnost akce (a vůbec: proč ten kulomet nepoužili hned?). ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film opisujúci život jedného z najväčších zločincov svojej doby. Williama H. Bonyho alias Billyho Kida. Mne sa film veľmi páčil, Emilio Estevez v roli Billyho Kida je proste skvelý a tiež jeho brat Charlie Sheen je úplne úžasný. Film má zaujímavý dej, obsahuje napínavé, sem tam aj humorné scény, pekné prestrelky atď... Najlepšie je na tom to, že Billy Kid je vlastne skutočná postava, ktorá kedysi existovala a veľmi sa mi ešte páčila myšlienka filmu o kamarátstve a o tom, aké je dôležité, aby kamaráti držali spolu za každých okolností. Vynikajúci western, v ktorom si strihol aj Tom Cruise svoje dvojsekundové cameo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nez nejakej drsnej western to spis pripomina takovou pubertackou verzi, ale nijak to nevadi. Film je totiz perfektne sviznej, misty sice krapet zmatenej, ale to je detail a spravne svizna hudba tomu jeste pridava. Jinak z hercu me nejvic prekvapil psychopatickej Emilio Estevez, ten fakt nemel chybu. I kdyz se nejedna o kdovi co a mezi klasiku westernu se to nema sanci zaradit, jako oddechovka se spoustu prestrelek to funguje skvele a za zaverecnou asi pulhodinovou prestrelku musim dat 4*. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle koktejl směsicí žánrů mi vůbec nesed. Vypadá to, že si tvůrci nemohli vybrat, kterýho se pevně uchopit a následně držet. Ze začátku komediální western, pak si partička začínajících hvězd - uch hraje na farmě na zbojníky, následně mstitele, když se jim všechno akorát sere pod rukama a nevedí už co dál, natáhnou do plic nějaký hulení a magořej ve skalách, pak to přípomíná krvavý jatka jak od Tarantina a poslední štace s obléháním baráku se už divák akorát modlí ať se za timhle paskvilem objeví nápis THE END. Pozn. u těch rádoby drásajících zpomalených záběrů padajících zkuřek k zemi jsem nevěděl zda se mám smát nebo brečet. Jinak dialogy šíleně strojený (ale možná za to může zpackanej dabing FSB) a příběh originální jak od Džona Vejna. Co víc dodat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)
  • Charakter Dirtyho Stevea (Dermot Mulroney) bol inšpirovaný vyhnancom "Dirty" Daveom Rudabaughom. (vander19)

Reklama

Reklama