Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Natascha 

všechny recenze uživatele

1. hvězdička za to, že ačkoliv mi to přišlo docela nudné, přesto jsem na to paradoxně musela zírat celou dobu.... 2. hvězdička za to, že v našich končinách se něco tak originálního (ve smyslu takového stylu, tématu, žánru...) vůbec nedělá.... 3. hvězdička za zombie diskotéku a za to, že to tak čvachtá:-))) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Kľudne ma ukameňujte, ale ja som sa takto nebavil ani na Shrekovi 2. Jasné, scenár je desný, zombivci trápni. Ale toľko zábavy som si už dávno neužil. Kultové hlášky v podaní Dušeka, Dolanského a Izaiaša nemajú chybu. CHH má perfektne napísané postavy a vskutku skvostné dialógy. Fakt je ten že sa mi to možno páčilo preto, že som pred kinom hodil litrové pivo...... ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No nevím... bylo to takové hodně divné, ale 4* prostě dát musím, už jen z principu podpory českých zvrácených filmů. Opravdu se jedná o totální ujetou šílenost. Na jedné straně spousta předností - výborné postavy (skvělý Dolanského nihilista, pornojehovista a samozřejmě můj oblíbenec mr. Dušek), trefné dialogy (především ty filozofické na začátku) a několik naprosto geniálních režisérských nápadů (váha...). Bohužel ale celkový dojem kazí příšerná hudba, která se nehodí tak neskutečně, že zabíjí jakoukoli potenciální horovost některých částí snímku. Film se také snaží tvářit hodně cool, ale leckdy to vychází zcela naprázdno, občas to ale účel splní. Takže, jak jsem již psal, dávám 4, protože tu jsou pasáže na 5 i na Odpad, ale takovéhe vlaštovky českého filmu se musí podporovat:) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych hodil za hlavu, jestli v hodnocení zohledňovat spartánské podmínky realizace nebo ne. Myslím si, že jak klady, tak i zápory Choking Hazardu jsou úplně mimo tento problém a kde jinde než ve scénáři. Jeho první třetina je výborná, druhá dobrá a třetí nezvládnutá. Skoro jako by to p.Kopřiva psal na jeden zátah a ke konci usínal. :-) Ne, vážně, čekal jsem, že když tvůrcům tak záleží na tom, abychom se podrobně seznámili s postavami, budou to informace, které později přijdou vhod a ne že po vpádu zombivců do motelu už uvidíme jen rozličné pokusy o jejich likvidaci jako v Tomovi a Jerrym. A kromě toho je mi záhadou, proč se všechno to krmení tak drželo uvnitř motelu. Já vím, že venku bylo zombivců víc, ale takjy je tam větší manévrovací prostor. Mohli po nich třeba házet šišky. ;-) Nebo počkat, až přijde Dáda Patrasová. Vsadím se, že kdyby zazpívala Strašidýlko Emílek, zrůdy zchromené hrůzou prchnou zpátky do hvozdů. No dobře. Ale jestli si někdo zaslouží jednoznačnou, bezvýhradnou chválu, tak je to Jan Dolanský. S kamennou tváří zkušeného komediálního herce dokáže prodat každou repliku a v kontrastu s R. Izaiášem a ostatními vyniká jako jediný profesionál v obsazení. Dejte na mě, to bude jednou velká hvězda. 60% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané hlášky, pěkný Fukův main theme. Líbil se mi i výkon Kamila Švejdy a Dušek nezklamal. Hlavně v první půli jsem se opravdu smál. V druhé taky, ale poněkud jsem se nemohl smířit s pojetím zombivců, jako brutálních zabijáků, mezi nimiž ale hrdinové bezstarostně pobíhají a smějou se jim do obličeje. Taky nějaké ty nelogičnosti by se našly. I přes to však ChH naplnil to, co jsem od něj očekával. Je to pocta béčkovým filmům, a jako takový i působí. Koho zajímá, že v původním Texas Chain Saw Massacre nejsou kvalitní herecké výkony? Že tam není nic zajímavějšího než vřeštění blondýny a sem tam nějaká ta krev? Choking hazard možná zklamal ve snaze natočit sofistikovanou poctu béčkovým filmům. Zastavil se někde na půli cesty. Díky tomu se Dáše Patrasové nabudete smát s chápavým výrazem, ale uchechtávat s trochu nevěřícím kroucením hlavou. Je to správně bizarní a jednou se z něj asi stane vyhledávaná rarita mezi českými filmy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Honorář Jaroslava Duška byla 1 koruna česká a měl se původně objevit jen v první polovině filmu. V průběhu natáčení však rozšířil svou účast i na druhou část filmu, a to stále v rámci původního honoráře. (scharkan)
  • Natáčení probíhalo nedaleko Jesenice u Rakovníka v motelu a jeho okolí u tzv. Jesenické křižovatky. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno