Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Kdybych těch filmů už neviděl tolik, hýkal bych nadšením, co se v našich luzích a hájích urodilo. Jenže hoši-recenzenti přes všechnu snahu nemají stejný talent a eruptivní "zvrácenou" imaginaci jako Peter Jackson, k němuž evidetně odkazují. Jejich film má slušný rozjezd, vtipně napsané postavy a Dolanský je neuvěřitelný talent, od něhož navíc ani hlášky v češtině nezní trapně. Dušek konečně ustoupil od své "hřebejkovské" image a je vynikající (Takhle neumírá filozof!" :)... Bohužel s nástupem zombíků je vidět, že v akci síla Dobešova netkví a scény nemají ten šmrnc, jaký by měly mít - a když zombivci nastoupí na scénu, není to žádná "cool" záležitost, spíš se tam jen tak vpotácí, aniž by to se mnou hnulo. Kung-fu scéna kluků z HKC mohla být skvělá, jen kdyby nezapomněli tvůrci rozsvítit, protože vidímě jen na pozadí se kopající stíny, nicméně jinak skoro nic. A úplné vyvrcholení je trošku rozpačité, nicméně nic nemění na tom, že nastala revoluce v českém filmu a mně se částečně splnil můj sen, aby se u nás začaly točit gangsterky nebo horory. Gangsterky (potažmo drsné detektivky) jsou zatím passé, jak pár filmů z minulých let smutně dokázalo, ale krvavý splatter vtrhl na naše plátna s nezávisláckou energií... Teď jen doufat, že všichni diváci budou nadšeně aplaudovat tak jako včera na premiéře (a to tleskali i během filmu!) a bude fajn. Mohla by pak totiž vzniknout od stejných tvůrců podobně ujetá záležitost. A jelikož se každý s nabývajícími zkušenostmi lepší, mohlo by to příště být mnohem lepší... Zdravím všechny a jdu si dát čerstvou nožku právě zabítého bratra. Pravda, dal bych přednost mozku, ale to víte, kde nic není, ani zombie nebere... UAAAAAAAAAAA ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Zombie myslivci? To je ňáká blbost, ne?" Chtěl bych se bavit stejně, jako se museli bavit účinkující při natáčení. Film ale není k divákovi úplně přátelský, byť to dělá částečně záměrně. Jeho archaické vzezření (rovněž částečně záměrné) a punkově úletová forma sice mohou evokovat třeba raného Jacksona nebo Tromu, spíše ale působí jako mejdan studentů FAMU, na nějž někdo dopravil kilo koksu a cisternu protlaku (což je i není špatně, LOL). Relativně často se objeví fajn nápad / fórek / ojeb na diváka, nicméně všechno to rychle vyprchá. Tři mocná déčka (Dušek, Dolanský, Dáda) u mě na tři hvězdy nestačí, sorry. Kultovka se nekoná. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Punkovej zombie námrd, se zombie myslivci (zombie myslivci!!!), hláškujícím Dolanským, slepým filozofem Duškem a Dádou Patrasovou, co tam střílí zombáně do hlavy a na konci přijede v tanku- no řekni, nezní to kurevsky skvěle? Zní co? Hmm, tak škoda, že je to taková sračka. Jedna hvězda za Vypsanou fiXu... shit, kecám, obě, obě hvězdy jsou za fiXu, protože "Uwaga, uwaga! Palenie tytonia powoduje raka!" ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý rozjezd, pak solidní akční parodie a na konci jen zmatek a překombinovanost. Filmu nelze upřít jeho všudypřítomnou svěžest a nový vítr v české kinematografii, ale stále jde jen o nevyváženou parodii, která šla udělat lépe a v některých ohledech i odvážněji. Ale kdyby vznikla dvojka, neváhal bych jí shlédnout taky, tenhle žánr miluju béz ohledu na kvalitu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vím, že to nebylo míněno vážně, ale tohle bylo i na mě moc... Toto je klasický a přímo učebnicový typ filmu, kde na prvním místě je zábava aktérů a až pak přichází na řadu divák. Párkrát jsem se zasmál, to ano, ale většinu času jsem jen otupěle a s rezignací v očích sledoval parodické výstupy zombie-myslivci vs. nezombie-figurky. Toho rozvařeného rybízového kompotu coby náhražky mozku nakonec bylo snad až příliš mnoho i na parodii. Škoda, od recenzenta/scénáristy typu Marka Dobeše, nad jehož slovními obraty v Ikarii jsem se často zalykal smíchy, jsem čekal přece jen trochu víc, než hodinu a čtvrt sice maximálně uvolněné, ale přece jen nudy. Btw. Štěk Dády Patrasové byl nečekaně jedním ze světlejších míst filmu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Film byl promítán na věhlasném newyorském festivalu Tribeca Film Festival. (scharkan)
  • Natáčení probíhalo nedaleko Jesenice u Rakovníka v motelu a jeho okolí u tzv. Jesenické křižovatky. (rakovnik)

Reklama

Reklama