Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britsko-americká herecká sestava století se sešla v roce 1978 u natáčení vynikající komedie, sestávající ze čtyř separátních příběhů, jež pojí místo, kde se odehrávají - hotel v Beverly Hills. Z New Yorku sem přichází Hannah, jejíž dcera utekla a chce tu žít se svým otcem. Z Londýna zas přicestovala slavná herečka s manželem, která by zde měla dostat Oscara. A přítomný je i páreček hádavých doktorů s jejich žen a také Marwin, který se přijel podívat na bar mitzvah svého synovce, ale zatím si užívá s místními lehkými děvami. Ze vzájemného setkávání všech přítomných vznikají komické situace ovlivňující další život každého z jednotlivců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělá, hvězdně obsazená konverzačka, která spojuje třeskutý humor s haldami cynických narážek a urážek i s partnerskými dramaty. Nedá se říct, který z příběhů se mi líbil nejvíce, protože každý měl něco do sebe. Obrovskou pochvalu si každopádně zaslouží Neil Simon - dialogy, jaké ten člověk pro California suite vymyslel, by se měly tesat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film v ktorom ma zo štyroch príbehov zaujal len ten v ktorom sa exmanželia Alan Alda a Jane Fonda dohadujú o svoju dcéru. Tam som bol fakt zvedavý jak to dopadne. Alan ako vždy pohodový sympaťák a Jane dosť nepríjemná prísna ženská. Ale stále sexy. No a zvyšné príbehy ma vôbec nebavili a ani nijak spolu nesúviseli. Ani hviezdne obsadenie ich nezachránilo. 5/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Apartma v Kafilerii - teda pardon, v Kalifornii je velmi dobry film - konzervacka. Jo, jo - niektore poviedky su nevyrovnane, Alda len prihrava vybornej Jane Fonde, no ale ja som film pozeral hlavne kvoli doslova genialnej Maggie Smith /seria Hery Potrata/ a slusnemu Michaelovi Caine-ovi /Italian Job 1969, Play Dirty/. Tato dvojka ma bavila najviac, hoci aj Billa Kosbyho som si vsimol. Skoda vsak, ze Jane Fonda s Aldom su vyrazne vpredu, osobne tuna preferujem jednoznacne Maggie Smith. Dialogy su dobre - z bezneho zivota - a Maggie Smith zahrala vskutku obdivuhodne, reziser Herbert Ross odviedol kvalitnu, ale len lahko nadpriemernu pracu : 74 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, já se u těch konverzaček tak nudil. Rozhádaný Alan Alda mě se svojí hereckou partnerkou neohromil, jedině Maggie a Michael měli šťávu. Černoši a Walter tu byli... proč přesně? Černoši se snažili být vtipní, oblast trapnosti ale neopustili, ~~~ 2* jen za Maggie a Michaela a i to jsem hodnotil dost štědře. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak táto konverzačná komédia sa podľa mňa príliš nevydarila. Herci boli slávni, viaceré dialógy boli brilantné, len ten scenár všetko ponechal tak, ako model lode pred zlepením. Humor bol smerovaný na amerického diváka, takže občasné pousmiatie bolo jediným potvrdením toho, že ide o komédiu. Obávam sa, že na tento film veľmi rýchlo zabudnem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Malibu, v Beverly Hills, v Los Angeles a v Burbanku v Kalifornii. (rafix)
  • Režisér filmu Herbert Ross uvedl, že styl filmu je podobný klasice Grand Hotel (1932). (rafix)

Reklama

Reklama