Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Noblesní povídková konverzační komedie, která se váže k apartmá číslo 719 luxusního hotelu Plaza. K prvnímu příběhu mám jedinou drobnou výhradu: Chyběl mi záběr, který by ho ukončil … Manželka mohla popíjet, mohla se dívat z okna nebo do zdi, balit si věci nebo odcházet - mohla dělat cokoli, ale bylo zvláštní ji najednou jen letmo zahlédnout před hotelem, jak mizí v davu, zatímco v centru pozornosti už byl začátek příběhu číslo dvě. Jeho otřepanou a banální zápletku pokládám za nejslabší článek řetězu, přesto svým provedením zůstal silně nad průměrem. Závěrečné povídce nemám co vytknout, je kouzelně roztomilá, s dokonalým závěrem. Taky český dabing pokládám za mimořádně kvalitní. Doporučuju - a přeju dobrou zábavu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neil Simon píše dobré divadelné hry a Waltra Matthaua bytostne neznášam, aj keď nedokážem racionálne zdôvodniť prečo. Z filmu som si pamätal iba prvú a tretiu poviedku a keď skončila prvá, mal som veľmi dobrý pocit, v rámci ktorého som dokonca uvažoval o zvýšení pôvodného hodnotenia. Potom však prišla druhá a tretia poviedka, úroveň filmu sa kontinuálne zosúvala dolu a ja som na pôvodný zámer rýchlo zabudol. Takže ostáva pôvodné hodnotenie a ja sa bude dôsledne vyhýbať filmom, v ktorých hral Walter Matthau. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný scénář zahraný výbornými herci dělá z tohoto snímku docela milou a zábavnou podívanou. Nesmím zapomenout pochválit opravdu excelentní dabing Eduarda Cupáka a ostatních. Takto procítěný dabing se mohl rovnat původnímu znění, ale ten dnešní...škoda mluvit. Mě nejvíce zaujala hned první povídka, ve které se naplno rozjíždí nenápadná, ale geniální Maureen Stapleton. Při druhé povídce, která se mi zdaleka nelíbila tak jako ta první jsem si říkal, že už od toho odejdu, ale přišla třetí, která opět neměla chybu... Nevěsta zamčená v koupelně mě sice nepřiváděla k šílenství jako Waltrea Mattaua, ale minimálně na nervy mi lezla. Nenapadlo by mě, že klíčem k otevření dveří bude pouhé jedno slovo ženicha - "nevyšiluj" :-) Film sice kromě prvotřídního scénáře a skvělých hereckých výkonů nemá co dalšího nabídnout, ale i to někdy na 4* stačí... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Triptych minipovídek, které jsou hereckou exhibicí Waltera Matthau a jeho partnerek. Radost pohledět, i když ten komediální prvek je postupně zatlačen vážnějším podtextem. Ale ani hořká příchuť pointy nebrání tomu, aby si divák užil skvělý konverzační debl. V první povídce je Maureen Stapletonové (Karen) víc než vyrovnaným soupeřem Samovi. "Kapky se do oka kapou a ne cpou. Proč myslíš, že se tomu říká kapátko?" V druhé se zdá, že Jesse hravě přehrává Muriel (Barbara Harris), ale ta ho svými bezduchými dotazy dostane. A v třetí povídce je Roy neskutečný živel, takže Norma (Lee Grant) hraje pasivnější roli. "Čeho se bojí? Že budou jako my..." ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vlna životních komediálních rolí Waltera Matthau od Průvodce ženatého muže, přes Hello Dolly, Kaktusový květ až k Apartmá. Komediální talent Matthaua (ve všech těchto filmech bez Jacka Lemmona !) je mimořádný a zakládá se na skvělé mimice a pohybech zdánlivě nemotorného čahouna. Tři rozdílné charaktery v povídkách hry Neila Simona jsou ztělesněné Matthauem pokaždé v jiné poloze, ale pokaždé skvěle ( poslední povídka musí pochopitelně být nejlepší !) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama