Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ukázkově rutinní thriller, který do deseti minut zcela vysublimuje z vaší paměti. James Spader je jako detektiv pronásledující svou vraždící nemesis ještě únosný, ale Keanu si se svým přiblblým tanečkem říká o pořádný výprask. U jeho postavy se navíc budete hodně divit, jak je možné, že mu všechno tak hladce projde, protože se všude dostane nikým nezpozorován, odevšad zázračně unikne, nezanechá jedinou stopu a vůbec si počíná jako duch. Na celém filmu mi také hodně vadilo, jak se Joe Charbanic (zřejmě čti Karbaník) pokouší za každou cenu o drásavou "coolovost" obrazu, takže láduje divácké zřítelnice spoustou mlhavých zpomalovaček, prostřihem do negativu nebo pohledem "lovce" se zrnem obyčejné domácí kamerky. Nic z toho ale neumí prodat, je to jenom protivné a ještě k tomu na úkor příběhu, který je - kulantně řečeno - na pytel. Alespoň, že ten Marco je snaživec za každé situace, takže jeho hudbu prostě pochválit musím! :) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bída, bída, bída. To je přesně to slovo, které se dokonale hodí pro vyjádření kvality tohoto snímku. Keanu Reeves zde přivádí své toporné herectví k dokonalosti. Úloha sériového vraha je skvělá k tomu, aby se na ní herec vyřádil a dodal tak filmu grády. Jenže Keanu není ani šílený ,ani strašidelný zabiják, kterého mu nejde věřit na jediném filmovém políčku. Jeho protějšek James Spader se sice se svými vykulenými očky snaží, ale výsledek jeho snahy je v podstatě stejný, jako u hlavního hereckého lákadla filmu. Na snímku je znát producentský původ filmu s heslem ,,Sériový zabiják, temný hrdina s ještě temnější minulostí a nakonec k tomu přibalíme oscarové jméno, aby se to hezky vyjímalo na plakátech." Na tomto konceptu je vystavěn velice slabý scénář o vrahovi, který ke svým činům nemá žádnou motivaci ani psychickou poruchu,která by jeho běsnění vysvětlila, a policistovi trpícím migrénami, kterému vrah posílá fotografie svých budoucích obětí. To vše je zakončeno nenapínavým zakončením, které je v první řadě shozeno velice špatnými vizuálními efekty a v druhé řadě může lehce připomenout snímek Sedm v interakci vraha se svým pronásledovatelem. Pokud chcete zabít nudný večer stejně nudným filmem je ,,Sleduje tě vrah!" jasnou volbou ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďakujem krásne, nemusím! Čím to je, že sa dám vždy nalanáriť na odsudzovaný film s hviezdnym obsadením s malinkou nádejou, že to snáď nebude také zlé?! Ale toto prekonalo všetky moje predstavy. Klišéovitosť ma oblievala vriacou vodou počas celého filmu, za zmienku nestál ani jediný možný efekt a to bol výbuch na konci filmu. Digitálna kamera je otrasná, napätie bolo zo scenára asi vygumované a navyše tá Reevesova rolička. No čo dodať. Pozeral som to na etapy tri dni. 40%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám pro ten film slabost ze tří důvodů. James Spader je vynikající herec, který zahraje dobře i v té největší blbosti a ani Sleduje tě vrah není výjimkou. Keanu Reeves, jakkoli se stal v případě tohohle filmu oblíbeným terčem, se se svou první (možná se pletu) čistě zápornou rolí popral důstojně. A soundtrack je naprosto vynikající. Charbanic naivně natočil hodinu a půl dlouhý videoklip a věřil tomu, že to bude stačit na plnohodnotný film. K tomu by ale potřeboval silnější scénář a podstatně vypiplanější formu. Takhle to má čas od času slušný vizuál a stojí to především na hercích. A ti to u mě osobně vytáhli na tři hvězdičky… ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mám z toho velmi rozporuplné pocity. Opět miluji si pustit film, který mi kdysi někdo doporučil, nebo ho znám z poslechu. Nevidět trailer, nevidět fotky, jen obsazení a u toho taky nevíte, jaké charaktery herci hrají. Watcher mě z počátku hodně bavil. Atmosféra Šakala byla parádní. První hodinu je hra na vraha perfektní a atmosféra funguje. Keanu Reeves je slizký až to bolí. Přesto evidentně dokáže zabavit každou babu, co si zamane. Ovšem tím, že má vztah s hlavním hrdinou, je potřeba i trošku té psychologie. Tam film pak neuvěřitelně ztrácí. Jakmile se z detektivního thrilleru dostáváme do akčního finále, tak je zle. Jakoby film nepočítal s délkou devadesáti minut a vše je uspěchané. Navíc finále prázdné a zbytečné. Dlouho se mi nestalo, abych si film užíval a finálem to film takhle zkazil. Ten konec je tak strašně bez pointy. Přitom ta atmosféra na kterou film šlape od začátku... Škoda mluvit. (50 %) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)
  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)
  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)

Reklama

Reklama