Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Hnusná a odporná prohnutá animace.... Zničehonix je TAK hroznej! A ta vikingská holka taky! Hrozná disneyovitost! Atmosféra je v kravím lívanci. Jakoby kopírovali filmy, když se tu objevují ty absurdní (tehdy) futurismy, se kterými to opravdu přehánějí. No a červivou třešničkou na zkyslém dortu jsou ty písně. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Moc Asterixů za sebou nemám, ale nebylo to překážkou. Sada univerzálních gagů poplatných moderní době, vetknuta do zcela pochopitelného příběhu, tvoří stravitelný celek pro neználky i ortodoxní hltače zároveň. V záplavě 3D animovaných leporel navíc strohá 2D animace působí jako zmrzlinový špalek uprostřed parného léta. Příjemnný oldsCOOL. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu moderní animace, která se moc k Asterixovi nehodí, ale budiž. Do páté minuty to ještě šlo, pak se objevil mladý floutek a šlo to celé do kytek. Moderní odkazy se snaží být moderně cool, znovu to k Asterixovi nepasuje, snaží se o to totiž každý druhý rádoby vtipný snímek. Příliš moderní až nevkusné. Možná je to o něco hezčí než Amerika, má to lepší dabing než Amerika, dějově je to ale snad ještě horší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by se netěšil na nejnovější díl Asterixe, kterého jsem jako malého přiznám se miloval. Pak už jen zamrzí, jak člověk stárne a začne lámat nad opěvovanými komixy hůl a nad animáči taktéž. Asterix a Vikingové tak pro mě byly překvapením, že se do nich rozhodl někdo s vervou opřít. Po nepodařeném německém Dobytí Ameriky jsem tedy čekal dost, a svým způsobem jsem dostal. Jsem rád, že se tvůrci vrátili k oněm vtipům kombinace současnosti a tehdejší Gálie, například taková "esemeska" vyšla řekl bych na výbornou, o to mi víc bylo líto, jak si to tvůrci zkazili úděsnou muzikou a hlavně tím, že se vykašlali na to, na čem byl Obelix tolik stavěný/bitky, Římani a spousta jiných maličkostí, kterých si člověk na první pohled ihned všimne/. Koneckonců je fakt, že tohle je naprosto jiný Asterix bez toho, čeho ho máme tak rádi. Je prostě jiný, ale i tak není natolik špatný, aby se mezi ostatními ztratil, je prostě nad očekávání slabší. --- Tak to u nás chodí. Vybereš si děvče a odtáhneš si ho za vlasy do své nory. Zeptej se své matky. Na starých zvycích není nic špatného, že Vikeo? - No to víš sice mě málem skalpoval a jak mě vlekl odřela jsem si záda, ale byl to nejštastnější den v mém životě ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama