Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Othello 

všechny recenze uživatele

Tykwer na nebezpečné cestě směrem k full-Malick. Obsažená romance je zároveň nepravděpodobná a nezamýšleně akademicky chladná, takže k radosti zbývá jen Tykwerova láska ke zdánlivě nepodstatným detailům, srandovní využívání žánrových propriet (hard-boiled Bullit u výslechu) a samozřejmě spolehlivá práce Griebeho za kamerou, která z celého příběhu dělá mnohdy větší film, než ve skutečnosti je. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tykwerova minimalistická, vztahová pohádka na dobrou noc aneb když už není cesty zpět a život se blíží ke svému jistému konci, to poslední co zbývá na cestě do neznáma je ještě jednou a na posledy rozehrát ruskou ruletu se svými city. Obrazově místy vyprázdněné. Příběhově osekané až na kost, ale celkově až nečekaně upřímné. Nejčistších devadesát minut. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že film charakterizovaný ako poetický thriller s romantickou zápletkou, ma tak strhne. Tykwer je jedným z najlepších súčasných európskych režisérov s veľmi citlivým výberom scenára. Jeho skromná a pritom tak úžasne nápaditá réžia robia z minimalistických zápletiek perfektne fungujúce príbehy. 'Heaven' je ukážkou režisérskej zručnosti a hereckého perfekcionizmu, pretože urobiť z tak banálnej zápletky tak fungujúci film, tomu sa povie umenie. 85%. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Příliš mi tento film nesedl a vlastně sama to nechápu, jelikož toto je přesně ten způsob vyprávění, který mám ráda. Pomalu plynoucí děj bez větších dějových zvratů, Tom Tykwer se zaměřuje pouze na dvě hlavní postavy, jejich pocity a dopodrobna rozebírá každičký kousek jejich nitra. Některé momenty úžasné (první výslech), ale přesto mi to přišlo celkem prázdné a hodně vleklé. Vyzdvihnout rozhodně musím famózní herecký výkon Cate Blanchett. Bohužel, čekala jsem více, dostala jsem sice povedený thriller s nezpochybnitelnými filmařskými kvalitami, ale nějak mi to nestačilo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tykwer-Blanchett-Kieslowski a už jsem věděla, že to prostě musí být dobrý film. Tíha viny a odpovědnosti za smrt tolika nevinných lidí a otázka, jestli byla vinna jen sama Philippa, osudové rozhodnutí mladého policisty a odevzdanost ve tváři jeho otce, to jsou ty nejsilnější momenty NEBE. Nad typickým Tykwerovým koncem jsem se pousmála a myslím, že byl nádherný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Montepulciano. (dyfur)
  • Cate Blanchett (Philippa) sa kvôli tejto roli v skutočnosti dala ostrihať do hola ako vo filme. (Ninfa)

Reklama

Reklama