Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na to v jedné místnosti, přítelkyně v druhé na Titanic, a průběžně jsem kontroloval skore mrtvých. Azumi velmi dlouho silně zvyšovala vedení, pak se dostal Titanic jednou ranou do trháku, a nejsem si jist, jestli to Azumi úplně dotáhla -- ale snažila se dost. Jinak příběh jako podle pravítka, nadchla kamera nejen videoklipovým sestřihem, ale i vynikajícími nápady úhlu záběru a tak... Chlístání krve ke konci 150% surrealistické, atmosféra některých scén velice silná. // P.S. a jak si tak čtu příspěvky -- pokud se někomu zdá, že byli nějak moc upravení a čistí... ano ano, v té době, kdy evropan spal v jedné místnosti s prasaty, brodil se ulicemi plnými splašků, nikdy se nemyl a nanejvýš to bohatí maskovali voňavkou, japonci skutečně chodili v stále čerstvě vypraném, fanaticky se koupali a dámy i páni měli udržované a komplikované účesy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ano, ta scéna na konci, kdy si to Azumi rozdá s tím dlouhovlasým týpkem v bílém je opravdu dobrá - podle mě to nejlepší na celém filmu. No, ale jinak? Takový nic moc film s přepálenou stopáží a spoustou starých známých, které jsem opravdu viděla ráda pohromadě (jen jim to moc dlouho nevydrželo, na film jsem se chtěla kouknout kvůli tomu, že uvidím Hirokiho a Shuna pohromadě a ono vlastně prd). Taková Jae mi tam přišla jako uměla nastrčená figurka, která měla za úkol pozdržez výpravu našich zabijáků (vlastně pozdržet ty dva), ale já pro ni měla jen tuhle větu: "Jsi hodná, tak už táhni." Pokud máte rádi ohánění se mečem, tak je to film, který by vás mohl bavit. Pokud to rádi nemáte, ani hektolitry krve, tak to ani nepouštějte, protože o mnoho víc vám to nenabídne. A všimněte si, Azumi za celý film nebyla zraněna, tomu dávám plusové body :-) To je další věc, která se mi líbila. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Míru musí být dosaženo i za cenu války! Kdo čeká mládežnický comics o sexy holčičce s katanou, bude možná překvapený. Ano, místy je to hodně infantilní, ale místy i překvapivě tvrdé a nelítostné (třeba hned na začátku nečekaná scéna selekce mezi asasíny, nebo nečinné přihlížení plenění vesnice bandity). Ale něco mi na tom filmu pořád neštymuje, zkusil jsem ho po letech znovu a není to nějak ono, ta jeho forma mě prostě neoslovuje. Prapodivná hudba, prapodivné kostýmy, prapodivný děj... Ale na druhou stranu jsou v něm úžasně prapodivné postavy, v jejichž středu se na piedestalu tyčí vražděním posedlý tranďák v bílém kimonu s růží v ruce. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Nádherná hrdinka v historické řežbě jakou mé oko ještě nespatřilo... Vše podkresleno krásnou hudební složkou filmu... Už jen začátek filmu, kdy s někým x let vyrůstáte a trénujete a pak jste ho donuceni zabít, to zacloumá s emocemi i silnějších jedinců. Film se i přes delší stopáž netáhne a víceméně si po celou svou dobu drží zběsilé masakrální tempo, kdy jeden souboj střídá druhý. Souboje jsou vůbec alfou a omegou tohoto filmu a já si nepamatuji takhle pěkně nasnímané, a co se choreografie týče, propracované, souboje... samozřejmě pořádně brutální a krvavé... ale jestliže takto označíme souboje během prvních tří čtvrtin filmu, nevím jak pojmenovat ten finální Azumi proti všem... To je ultimátní masakr, vyšperkovaný soubojem s hlavním padouchem, tím transvestitou v bílém... Aranž souboje je fenomenální, ty úhly kamer a celý takový "feeling" té scény je nezapomenutelný... Záporáci se vůbec ve filmu povedly a tranvestitovi slušně sekunduje ten pejskař a i všichni ostatní. Scénář obsahuje pár drobných zvratů a na city útočících scén, ale nic z čeho by jste se měli ubrečet xmrti. Hlavní dějovou linkou je příběh cvičených samurajů/ninjů, kteří, aby zabránili válce, musí jednu malou způsobit a všechny zmasakrovat. A to jim jde báječně... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělá samurajská řezanice. Pět mladých vrahů se vydává za posláním - Zabít tři mocné muže, kteří svými ambicemi znemožňují mír v Japonsku. V závěrečné bitvě poznáte jak má vypadat "1 proti 100" i když je to spíš "jedna proti dvěma stům"... :-) spousta krve, výrazných postav, nádherných záběrů a typické žánrové stylizace (která nemusí každému sednout). Sympatická orientální kráska a spousta mečů a několik scén, které opravdu patří k nezapomenutelným (poslední test, přepadení vesnice, závěrečná bitva). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama