Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevedel som co od toho mam ocakavat. Bal som sa, ze to bude detska blbina. Prekvapivo nie je. Howard sa sprava cely cas dospelo a je to velky sympatak. Po boku ma neskutocne sexy Leu Thompson a chemia medzi nimi dvoma je perfektna. Aj to dobrodruzstvo plne velkolepych akcnych scen na ktorych vidno, ze to bolo drahe je celkom zaujimave. Takze som uvazoval aj o tretej hviezdicke. Bohuzial film neustale zrazala do hladin trapnosti detinsky sa spravajuca postava Tima Robbinsa. Bez neho by to bola zabavna sci-fi komedia typu Men In Black. 5/10. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu zvláštní postoj, protože jako menší jsem to celkem obdivoval kačer nám dodá skvělý smutný a zvláštní příběh a dá se slušně na něho koukat ale láska k člověku se mi tam nehodila ale asi to tak mělo být. Je to prostě hodně zajímavý film jako by to bylo včera kdy jsem to viděl. Ale přesto mi něco říká že v budoucnu to mu dám šanci a třeba změním hodnocení zatím je to na vážkách. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

80. léta podobně cáklým projektům přála. Vznikly často filmy, nad kterými zůstává rozum stát, hlavně tedy pokud jde o dobrodružno- fantastický žánr (Conan, Krull, Zlaté dítě, Kačer Howard, Návrat do Budoucnosti - tedy myšleno s ohledem na určitou evoluci). Kačer Howard ve své době byl tedy jasný reprezentatem. Poskytl svou jistou verzi univerza a celé to zakončil záchranou Země. Lea Thompson velmi sexy, Tim Robbins tak akorát na ránu mezi oči, Jeffreyho Jonese si nejde nezapamatovat. Triky otřesné. 55% ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před mnoha lety u kamaráda na VHS a líbilo se mi to. Včera jsem to zkouknul a chytilo mě to zas. Je to prostě svým způsobem unikátní film u kterého jsem se navíc několikrát od srdce zasmál. Hlavně v druhé polovině se sice jedná o absolutní béčko, ale atmosféra nejhlubších 80s, celková stylizace a hodně povedený český dabing mě chytil za srdíčko. Dnes navíc už nikdo nic podobného nenatočí. Takže leť kačere! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V dobách, keď československí diváci ešte netušili nič o americkom komerčnom rebríčku a nevedeli, že Howard je tragický prepadák ovenčený niekoľkými Zlatými malinami, kolovali VHS-ky so simultánnym dabingom a... bol to na našom pirátskom videotrhu obrovský hit. Ten film videl prakticky každý, kto už koncom 80. rokov vlastnil video. Ale tie solídne 3* nedávam len z nostalgie - ono to bolo jednoducho fajn. Nevidel som to 15 rokov, ale Howardovo zježené číro pri prezeraní plagátov v časopise Playduck si pamätám doteraz. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Na začátku filmu, kdy je kačer Howard na své domovské planetě, tak si prohlíží časopisy Rolling Egg, což je parafráze slavného hudebního časopisu Rolling Stone, a Playduck, jež je pro změnu kačeří variantou neméně slavného časopisu Playboy. (noelcoward73)
  • Kačer Howard se po letech vrátil na plátna kin ve filmu Strážci Galaxie (2014), kde se objevil v potitulkové scéně spolu se Sběratelem. (Mattij)
  • Režisér Willard Huyck si po finančním propadu Kačera Howarda už nikdy "neškrtnul". (Rodriguez)

Reklama

Reklama