Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nedokázal bych spočítat, kolikrát jsem Únos viděl v nekonečných reprízách na HBO, s bratrem máme tohle ultranapínavý béčko zmáklý úplně nazpaměť. Vlastně se dá říct, že ten největší devadesátkovej akční hrdina pro mě byl Kurt Russel: týpek z davu a ordinary city guy, kterej toho pro záchranu svý ženy musel vytrpět tolik, že jsem na jeho odyseu napříč americkým buranovem dokázal i po desátý v údivu cvalit bulvy. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný obraz o americkém vnitrozemí, kde jsou lidé strašně předpojatí, sekty a kulty zde vzkvétají. Homofobie a podobné principy jsou zde na denním pořádku. Pokud člověk přijede odkudkoliv jinud, všichni na něj koukají skrz prsty. Bohužel to není jen fikce ve filmech, ale například v Top Gerau bylo toto ukázané krásně na reálných příkladech, jak jsou lidé, kteří zde žijí, omezení. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa chystal dlho, pretože mám rád filmy s podobnou zápletkou, dostal som sa k nemu ale až dnes a som spokojený (a to aj keď takéto akčné naháňačky nemusím). Film je napínavý, miestami je vtipný (aspoň pre mňa) a nenudí. Je to dobré natočené aj zostrihané, plus tomu dáva aj krajina, celý film ale drží hlavne Kurt Russell od začiatku do konca. Uvažoval som aj nad štyrmi, ale vadili mi klasické klišé a to, že nemusíte byť čarodej, aby ste vedeli, ako to dopadne, alebo čo sa stane. Nadpriemer. 70% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dám proto, protože dementní chování většiny postav mě tak nehorázně s*alo, že to nebylo možné. Pokud mi někdo unese manželku, zabalí do pytle a chce ji nechat chcípnout někde ve sklepě a já to celé zpovzdálí (solidně ozbrojen) sleduju, TAK SE S NÍM NESERU a ustřelím mu držku u samé paty!!! Kurt je všechny ale mírumilovně zavře do sklepa namísto své drahé a pak se snaží ujet. Logika šumící trávy. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Prvotný nápad pre napísanie scenára skrsol v hlave Jonathana Mostowa počas toho, ako so svojou manželkou cestoval autom do Las Vegas. (m.a.t.o.)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)
  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama