Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení, dobře je nám po tělíčku, zákonem jsme chráněni. Sosáčkama sosáme, bez přestání to samé. Do pěti, do pěti, musíme být u maminky v doupěti. /// Chvátám, chvátám, nemám chvíli klid. Já tam, já tam dávno už měl být. Né, né, né, nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím. Promiňte, vážení, mám veliké zpoždění. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Večerníček, který jsem miloval skoro stejně jako Pata a Mata (vulgo "A je to"). Jako výborný ho hodnotím ostatně i dneska, když na něj koukáme se synem. Moje dětské okouzlení jím pochopitelně už do jisté míry vyprchalo a tak mě například stále překvapuje například to, jak obrovskou míru improvizace předvádějí jednotliví herci při namlouvání hlasů jednotlivých loutek... Celkový dojem: 80% Díly natočené roku 1994 (14-20) 70% ()

Reklama

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

SIce loutkový,ale pěkně zpracovaný večerníček. Loutkové nemám ráda,záleží jak jsou loutky udělané. Třeba tady mi ty loutky nevadí, jsou pěkné,tenhle večerníček jsem milovala a dávám mu plný počet hvězdiček. Narozdíl od Jájy a Pájy,kde ty loutky jsou hnusný a dávala jsem odpad. Krásně namluvil i Pepa Dvořák, prostě parádní záležitost. Sádlo,samý sádlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Večerníček, který doznívá v uších po celý život. Či snad chcete tvrdit, že ♫ Bílá, bílá, bílá, bílá, komu by se nelíbila. Bílá vrána, bílá noc, bílé není nikdy moc. "Čmeláci vy jste snad šílení, okamžitě nechte bílení." ♫ či ♫ Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení, dobře je nám po tělíčku, zákonem jsme chráněni. Sosáčkama sosáme, bez přestání to samé, do pěti, do pěti, musíme být u maminky v doupěti. ♫ si tu a tam nezabroukáte i v dospěláckých letech? No tak vidíte... Á jé-é-ště jé-é-dnů ♫ Přátelé, chvátám, chvátám, nemám chvíli klid. Já tam, já tam, dávno už měl být. Ne, ne, ne, nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím. Promiňte, vážení, mám veliké zpoždění. ♫ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní dětské příběhy opatřené adekvátním dabingem a od podlahy po strop napěchované úžasně až úchylně chytlavými písničkami:) Druhá série z roku 1994 je ale už dost marná. Hlavně titulní melodie už není přítomna, což je samo o sobě významný důvod pro body dolů, a to už nemluvím o podivném obsahu jednotlivých dílů. Klasika však zůstane klasikou, takže zase někdy nashledanou tam, kde v noci jasně svítí světlušky;) BTW podle současného stavu práva je čmelák pro účely zákona včelou:))) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)
  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama