Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

waits 

všechny recenze uživatele

Pěkně vyprávěný loutkový Robinson s animovanými vsuvkami Adolfa Borna. Odlehčeně, s humorem (v knize je ho pomálu) a s dobře trefeným Postráneckým (až na to věčné Bade, Bade), který je v poměrně krátkém snímku nucen posunovat děj ustavičným mluvením, což vůbec nevadí.. Karel Gott se ovšem k Robinsonovi ani náhodou nehodí. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to dobre a nádejne, ale nemali kombinovať do toho animácie, to mi pokazilo ten najväčší dojem. Dej je všeobecne známi a tak najväčší podiel pri hodnotení robí prevedenie, ktoré pokazili práve tými animáciami. Ak by ostali len pri tých bábkach, tak by bolo moje hodnotenie minimálne o hviezdičku vyššie. ()

Reklama

donnovann 

všechny recenze uživatele

Příběh, který napsal Daniel Defoe mi bude ležet u srdce vždycky, proto jsem rád, že i česká stopa přispěla dalším zfilmováním tohoto slavného příběhu a musím říct, že dosti po svém.Přiznávám, že ze začátku bylo těžké zvyknout si na animaci, po ztroskotání jsem si ale už užíval každou minutu. Kvalitní zpracování ovšem nejlepší Robinson od Luise Buñuela se bude překonávat velice těžko. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Zase taková uplná pecka to není... Ale je vidět práce šikovnejch českejch ručiček. Paradoxně se mi líbily víc "kreslený" příběhy, než to loutkový. Mělo to krapet tajemnej nádech jako Zemanovy drsný pohádky. co je ale nejvíc, tak je hudba z pera velkého mistra, jehož rukopis je skutečně unikátní... Příjemný na tomhle filmečku je, že to trvá jen kousek přes hodinu a že to dobře dopadne :o) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohlazení po duši. Návrat do dob dávno minulých, tím nemyslím léta osmdesátá jako taková, ale ta má. Léta dětství, kdy televizní pohádka byla svátkem. Jak jsme mohli vůbec existovat? Nechci se však pouštět do zbytečného vzpomínání a nefér srovnávání minulosti a současnosti, chci jen vyseknout poklonu parádnímu loutkovému filmu s hlasem Pana vypravěče Postráneckého. Defoe napsal skvělý dobrodružný příběh, ale teprve Látal mu dal duši, českou, laskavou a plnou humoru. Hodnocení nejvyšší, jak jinak. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno