Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokonalý muž Julius Benedict je výsledkem úspěšného genetického experimentu. Teprve při oslavě svých pětatřicetin se dozví, že má bratra-dvojče, který nebyl v plánu. Okamžitě se vydá na cestu a zanedlouho ho najde. Jenže ve vězení. Z Vincenta, který vyrůstal v sirotčinci, je totiž vitální podvodníček, který je neustále na štíru se zákonem. V poslední době se mu příliš nedaří, sedí za mřížemi, protože dluží za téměř dvě stovky nezaplacených pokut. Venku by mu ale bylo ještě hůř, protože tam na něj čekají bratři Kleinovi, kterým dluží dvacet tisíc. Ačkoli Vincent Juliovi příliš nevěří, nechá se přesvědčit, aby se společně vydali hledat matku, která nezemřela při porodu, jak Juliovi celý život tvrdili. V patách však mají zabijáka Webstera, protože cestují kradeným cadillacem, ukrývajícím kontraband za pět miliónů dolarů, které měl inkasovat po doručení právě on. A protože Webster nemá zábrany a každého svědka, který by ho mohl prozradit, pro jistotu zabije, začne jít brzy do tuhého. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Shit 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že to je stupidně naivní, ale svuj ukol pobavit to celkem splní.Reitman tady spojil svalovce Arnolda a prcka Dannyho De Vita stejně jako v Juniorovi a tady z toho vylezlo něco lepšího než je Junior. Je to podle mě i daleko vtipnější, už jen když tam z nich udělali dvojčata, z čehož vyplyne spousta vtipnejch situací a hlášek, je dost vtipný , ale stejně jako Junior to na víc než tři* nemá, ale jsou to lepší 3* ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Výchovný účinek této lehké komedie je o to působivější, o co je průkaznější názorná, ba přímo viditelná převaha dobra nad zlem – ideální dobré dvojče (Schwarzenegger) je zřetelně větší než nedokonalé špatně konající dvojče (DeVitto), aby divák neměl žádné pochyby o tom, že se dobro vyplatí a vše překoná. Výrok na konci filmu zas dokládá, že v dobru jsou lidé vždy a všude stejní, kdežto ve zlu jsou zlí každý po svém, což vyplývá z toho, že je dobro vždy (sebe)omezení a (sebe)regulace, která snižuje počet možnosti na určité množství, kdežto zlo spočívá v překročení, v popření, v narušení všech možných hranic všemi možnými způsoby, na které se dá přijít. Proto je dobro konzervativní a vymezené, kdežto zlo je omezené pouze fantazií. To znamená, že je zlo kreativnější než dobro. Proto, jak dokládá Genesis v příběhu o jablku poznání, jsou ženy kreativnější a odvážnější než muži, kteří jsou od přírody líní a bez fantazie. Byla to právě Eva, jež první zatoužila po poznání díky své bohaté představivosti a vrozené zvědavosti, a jsou to právě ženy, kdo probouzí v mužích touhu, která je podněcuje k aktivitě a tímtéž i k tvůrčí činnosti, jejímž cílem je přilákat a okouzlit nejlepší dostupné a ještě lépe nedostupné ženy. Důkaz podobné tvořivosti mužů poskytuje jakýkoliv film natočený režisérem mužem včetně tohoto snímku. ___ Tento komentář navazuje na komentáře Shadwella k filmům Chceš mě, chci tě ( http://www.csfd.cz/film/237278-chces-me-chci-te/ ) a Bitch Slap ( http://www.csfd.cz/film/244312-bitch-slap/ ). ()

Reklama

in nomine 

všechny recenze uživatele

Trošku rozmrzelý čumím na slabé hodnocení této dobré a vysoce výdělečné komedie. No, ale podle gusta...... Arnold překonal sebe sama a poprvé se objevil vyloženě v komediální roli a s Danny DeVitem hodně úspěšně. Filmy hodnotím i datem jeho natočení a Twins patří pro mě stále k velmi oblíbeným! "Julie, ty jseš na něco alergickej? Ne proč? Že máš po těle takový boule! :)) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, ze které čpí osmdesátá léta jak jen to jde. K zasmání to dnes už moc není, i když je pravda, že pohled na Arnolda a jeho „bratra“ Dennyho de Vita vyvolá úsměv i po letech. Jako komická dvojce by byly v pořádku, jenže scénář jim neposkytuje téměř žádné humorné situace. Spíš než jako komedie mi to vždycky přišlo jako takový cajdák, nezdařené rodinné drama s infantilním humorem. To by tedy bylo objektivní hodnocení. Subjektivně – Dvojčata mám rád, jelikož se na ně vážou mnohé vzpomínky na první zhlédnuté videokazety ve školní družině. Sice jsem se nebavil, ale měl jsem radost, že vidím film s Arnoldem. Což mám vlastně i dnes! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nenáročná, ale poměrně vtipná komedie, které táhne hlavně netradiční spojení dvojčat Benedictových, Juliuse (Arnold Schwarzenegger) a Vincenta (Danny DeVito), kteří se poprvé ve svém životě shledjí v jejich 35 letech. Julius je tak čistý, že přeměňuje i špatňáka Vincenta. Film končí dojemným happyendem, kdy se shledají se svou matkou Mary Ann (Bonnie Bartlett), které řekli, že děti zemřeli při porodu. V patách jim je zabiják Webster (Marshall Bell), kterému chce Vincent vyfouknout hodně peněz, ale díky předvídavosti a připravenosti Juliuse a improvizaci Vincenta z toho krásně vybruslí. Julius pozná i první sex, když se hned zakouká do pohodné Marnie (Kelly Preston) a Vincent zjistí, že její sestra Linda (Chloe Webb) je žena jeho života. Dobro vítězí nad zlem a ještě napravuje jednoho malého hříšníka a všichni jsou šťastní. A také zlomyslné rýpnutí do Sylvestra. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (29)

  • Dvě opravdová dvojčata se opětovně shledala se svým otcem poté, co jej potkala na promítání tohoto filmu v Santa Fe. (HappySmile)
  • V Los Alamos je možné vidieť jednu z komparzistiek (v červenej pruhovanej sukni) prejsť okolo hlavných hrdinov päť krát. (beso74)
  • Jedním z hostů na premiéře byl budoucí prezident USA George Bush. (lekr)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

15.09.2021

A teď jedna z těch míň pravděpodobných zpráv. Šílená osmdesátková komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitoem v hlavních rolích se totiž dočká oficiálního pokračování. To pak… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Reklama

Reklama