Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě srdeční záležitost. Je to totiž můj první válečný film, který jsem v dětství viděl (děda mi to překládal - bylo to s titulkama). Film drží na vrcholu špičkové výkony, nad nimiž se vznaší oscarový výkon Roberta Shawa. Tenhle chlap prostě kam příjde, tam na sebe strhne pozornost. Režie bitevních scén je taky úchvatná. Několikrát větší bitva u Prochorovky je proti tomuhle vyhlídková projížďka. Tedy rozumněj, jedná se o nejlépe natočený válečný film, při jehož sledování budete nonstop v napětí. Pět hvězdiček je prakticky samozřejmostí, protože jsme na FILMOVÉ DATABÁZI. Kdybych však měl hodnotit historickou věrnost, tak by byl i odpad málo. Ale jak říkám, toto je filmová databáze. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to tak špatný film,kdyby to nebyl tak špatný film.Stopáž byla vražedná,i když musím uznat,že kdyby se bylo na co dívat,určitě bych ji nekritizoval,jenže snímek měl obrovské množství nedostatků.Jistě,chápu,že asi nelze v roce 1965 sehnat německé tanky a o Pzkfw VI B to platí dvojnásob,ale nevěřím tomu,že by Američané nedali dohromady pár Shermanů.Ani scénář si s tehdejší realitou problémy nedělal a díky tomu vznikl film,který se absolutně nedá srovnat s Bitvou o Británii,která je pouze o dva roky mladší a nesrovnatelně lepší. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu (ani nechci) hodnotit historickou věrnost - i tak jsem trochu v rozpacích. Velice věrohodné a působivé záběry se prostřídávají se scénami, které až tak opravdově nevyhlížejí … a nějak se nemůžu zbavit dojmu, že snímek si v některých okamžicích zkouší hrát na western, což se ke světové válce v tomhle případě zrovna dvakrát nehodí. Bohužel jsem viděla dost nešťastně "upravenou“ televizní verzi, tak se pokouším ignorovat osekaný formát obrazu 4:3 - a především český dabing (pokud mluví česky Američané i Němci, je to přinejmenším směšné) ... a čtvrtou * si prozatím nechávám v záloze. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film. Obě strany jsou zobrazeny věrohodně a nic není předem rozhodnuto. Z herců potěší mega drsňák Charlie Bronson či klasicky cáklej Telly Savalas. Skutečným tahounem a hvězdou je však Robert Shaw , díky jehož maximálnímu nasazení jsem fandil naprosto jiné straně :-D. Ardeny vyhrály souboj s časem a v pohodě obstojí a v mnohém i převálcují dnešní snímky z válečnou tématikou. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Klasický válečný snímek s řadou známých herců, ale za dobrý výkon jmenovat snad jen Tellyho Savalase.Snímek nabízí řadu pěkných akcí a to hlavně těch tankových, bohužel je tu i řada chybek, které se vloudily. Ale i tak čas ztrávený s tímto filmem docela utekl, i když některé scény mohly být klidně vystřihnuty. * * * ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film byl natočen systémem UltraPanavision 70 s extrémním poměrem stran 2,76:1. (warner)
  • Kiley (Henry Fonda) létá průzkumným letounem Cessna L-19/O-1 Bird Dog. Tento typ se však začal vyrábět až v roce 1950. Ve filmu přestavuje ve válce používaný letoun Piper L-4 Grasshooper, kterému je vzhledově podobný. (Foxhound#1)
  • Ve filmu je bitva znázorněna na rovině a za krásného počasí. Ve skutečnosti byla převážně v lesích a vojáky, kteří tvrdě bojovali, sužovala zima, husté sněžení a nemilosrdný vítr. (Jimmy15)

Reklama

Reklama