Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (23)

Girls und Panzer (2012) (seriál)

  • V 8. díle zpívá tým Pravda před bitvou sovětskou píseň "Katusha". V 11. díle zase při postupu tanků Kuromorimine zní znělka německé pochodové písně "Panzerlied", kterou jste mohli vidět ve filmu Bitva v Ardenách (1965). (MartinTaylor)

Operace Mořský vlk (2022)

  • V čase 17:10 shromáždění němečtí námořní důstojníci a námořníci zpívají válečnou píseň. To je převzato z filmu Bitva v Ardenách (1965), kdy se plukovník Hessler (Robert Shaw) setkává se shromážděnou skupinou tankistů, kteří zpívají „Panzer Lied“ – píseň německých tankových sil. (Johnny.ARN)

Ve službách papeže (1965)

  • Film byl nominován na Zlatý Globus v kategorii nejlepší scénář za rok 1965. Původně však byl nominován snímek Bitva v Ardenách (1965), jenže to se stalo omylem a porota na poslední chvíli oznámila jako oficiálně nominovaný právě Ve službách papeže. (Ruuzha)

Reklama

Reklama