Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda že Snipes už takové filmy nikdy nenatočí (Demolition Man, Šerifové...). Akční klasiky let středně vzdálených, kdy frčely filmy s Wesleym, Stevenem, Brucem, už zkušenými Stallonem a Schwarzeneggerem. Každý druhý film byl neskutečně zábavný a měl něco do sebe, další byl zase naprostý omyl a krok vedle, ale zapomělo se velice rychle. Teď už akční filmy netočí stále stejní herci, tak se zapomíná hůře. A na zprzněnou kariéru Wesleyho Snipese asi hned tak někdo nezapomene. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Snipes asi nebyl zrovna ve formě, nebo spíš se k němu ta role nehodila ale prostě mi tam neseděl. To nebývá pravidlem! Což je u ústřední postavy výraznej problém. Tenhle film táhne nahoru hlavně záporák Bruce Payne. Takovýho s*ráče aby člověk pohledal :) Jo ty scény s ním jsou boží. Jinak je to chvíli lepší, chvíli horší - takový nemastný a neslaný. Bohatě stačí vidět jednou. 2,5* za 57% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl být akční hrdina a mít proti sobě takovou bandu neumětelů, kteří dělají vše proto, ač mají tedy velmi „sofistikovaný“ plán, abych za jejich likvidaci dostal metál. Znovu jsme v izolovaném a uzavřeném prostoru (Bruce Willis nebo Steven Seagal by mohli vyprávět), jenže s ohledem na osmdesátiminutovou stopáž se ve vzduchu ani moc neohřejeme, ani nevyužijeme možnosti, které nám paluba letadla nabízí. Jak liknavě přistupují agenti k vynalézavému teroristovi, tak stejně nevzrušivě kupí tvůrci akční momenty, které přicházejí jen tak mimochodem a mnohdy (i kvůli střihu) jsou na poklepání na čelo. Naštěstí je to docela dynamické, Wesley Snipes se umí ohánět a Bruce Payne se snaží být démonický (na Alana Rickmana z mrakodrapu Nakatomi pochopitelně nemá), takže to ani po letech tak úplně neurazí. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pitomý scénář plný pokusů o hlášky (Kdo tady velí? Já. Bum prask.. Kdo tady velí? Vy) je učebnicovým příkladem vykradačství populárních hitů (zde Smrtonosná past). Režie zcela tuctová, s ničím novým přicházející, prostě rutinní záležitost bezvýznamné loutky v rukou producentů a studia. Jen to obsazení je dobré. Snipes byl v té době plné síle a Bruce Payne je padouch jedna báseň. Celkově se jedná o nudnější akční kousek z dávných dob svého žánru. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Ja by som to trochu prestrihala. Trochu dosť. Načo zabíjali Cutterovu manželku? Aby bolo 15 minút na začiatku o čom točiť? Aby sa dal dokopy s krásnou letuškou? Mohli ho nechať slobodného, priestor na vyrašenie nežného citu by sa tiež našiel. Vystrihla by som aj ten lunapark, netreba nám 20 minút kukať, ako sa okolo prepletá dav amerických buranov. Celý dej by sa odohrával v lietadle. Nech sa chlapci mlátia vo výťahoch, chodbičkách, hajzlíkoch, batožinovom priestore, pre mňa za mňa aj na podvozku...nech ukáže Wesley, čo v ňom je. Potom by to bol pozerateľný akčňák. Ale mňa sa nikto nepýtal. Tak dávam 2 hviezdy, z toho 1 je za kamenný ksicht hlavného záporáka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama